logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Békemenet célja felmutatni a közösség erejét és minél hamarabb elérni a békét

| Szerző: hirado.hu
A szervezők szerint a Békemenet a közösség erejét akarja felmutatni, célja pedig a béke minél hamarabbi elérése. A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) által március 15-ére szervezett Békemenet üzenete: egyértelmű nem a háborúra! Március 15-én kedden a hagyományoknak megfelelően zászlófelvonással kezdődnek a programok. Idén – a tavalyi október 23-ához hasonlóan – a szervezők kérésére március 15-én is csatlakozik majd a Békemenet a díszünnepséghez. A nemzeti ünnep délutánján a Kossuth téren Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet.

A gyülekező március 15-én, 12 órakor lesz a Komjádi uszoda előtt, majd a Margit híd felé indulnak, a menet a Szent István körúton, a Bajcsy-Zsilinszky úton, majd az Alkotmány utcán keresztül érkezik meg a Kossuth térre, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mond ünnepi beszédet.

Történelmi jelentőségűnek nevezték a keddi békemenetet a szervezők. Fő üzenetük, hogy Európáért és Magyarországért vonulnak fel a nemzeti ünnepen. A Civil Összefogás Fórum szerint az idei békemenettel igent mondanak a magyarok érdekeit képviselő stratégiai nyugalomra és nemet a baloldal háborús uszító kampányára.

Ifjabb Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője elmondta, hogy a baloldal 1989 előtt és az után is a magyar emberek érdeke ellen politizált, és kizárólag a saját érdekeit nézte, most pedig fegyvereket küldenének Ukrajnába, amivel fenyegetnék Magyarország biztonságát; az orosz gázról való lemondás, illetve a gazdasági kapcsolatok megszakítása – álláspontja szerint – egyértelműen Magyarország érdekei ellen valók.

A miniszterelnök a közösségi oldalára feltöltött videó szerint a Békemenettel érkezik majd a Parlament elé.

Ajánljuk még