logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

48 perc : G.Fodor Gábor: A baloldal felül a háborúba való belerángatási kísérleteknek

| Szerző: hirado.hu
A baloldal úgy gondolta, hogy a háború kampánytémává tehető, tehát az ő fejükben még a kampány letakarja a háborút, és nem a háború takarja le a kampányt – mondta G. Fodor Gábor politológus a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsorban. A politológus továbbá úgy véli, hogy a baloldal felül a háborúba való belerángatási kísérleteknek, és kijelentéseivel tulajdonképpen olajat önt a tűzre. Galló Béla szerint az ellenzék végleg jégre tette magát, mert a háborús helyzetben is szembemegy a magyar társadalom józan többségének az akaratával.

G. Fodor Gábor az ukrán válságra utalva elmondta, hogy a háború letakarta a kampányt, amiből pedig az következik, hogy egyetértésre, egységre van szükség. A politológus szerint ebben a helyzetben a baloldalnak egyet kellett volna értenie azzal, amit a kormánypárt is képvisel.

A baloldal viszont úgy gondolta, hogy a háború kampánytémává tehető, tehát az ő fejükben még a kampány letakarja a háborút. És ezért mondanak őrültségeket

– tette hozzá a politológus. G. Fodor Gábor szerint nem szabad figyelmen kívül hagyni a nemzetközi befolyásgyakorlást sem, ugyanis ebben a helyzetben fogalmunk sincs, valójában mi történik, de azt azért ki lehet talán tapintani, hogy egy ilyen belerángatási kísérletnek vagyunk a tanúi, hogy bele akarnak minket rángatni ebbe a konfliktusba.

Erről szólnak a szankciók is, fogadjuk el a gázra vonatkozó szankciókat, mindegy, mi a következménye. Letekerjük a fűtést, és akkor mi lesz? Azt vesszük majd észre, hogy hirtelen elkezdünk belesodródni ebbe a helyzetbe. És ha jelentést akarunk adni a baloldali mondatoknak, csak így értelmezhetők, hogy felülnek a belerángatási kísérleteknek, és tulajdonképpen olajat öntenek a tűzre – hangsúlyozta a politológus.

Galló Béla politológus szerint különösen a nemzetközi ügyekben tanúsít rendkívüli dilettantizmust a baloldal, minthogyha alapvető térképhiányos állapotban lenne, nem nézett rá a térképre, nem ismeri Magyarország gazdasági, energetikai alapadatait, hanem most mindent a kampánylogikának rendel alá, és ezt mellőzve mondja az ellentettjét annak, amit Orbán Viktor mond.

Ez egy életveszélyes probléma – hangsúlyozta, és hozzátette,

azért tette magát végképp jégre ezzel az ellenzék, mert ez szembemegy a magyar társadalom józan többségének az akaratával.

A teljes adást itt nézheti vissza:

Ajánljuk még