logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Pálmafás villája van a korrupcióval meggyanúsított Horvát Csabának

Zugló vesztegetési pénzek elfogadásával gyanúsított baloldali polgármestere legalább tízmillió forintot költhetett arra, hogy méregdrága egzotikus pálmafákat telepítessen budai luxusvillája kertjébe – számolt be róla az Origo a Metropol MSZP-s forrásaira hivatkozva.

A cikk szerint a növényeket külön erre a célra épített, gázzal fűtött speciális üvegház védi a hidegtől. A havonta elégetett gáz legalább négy-öt család fűtési számláját teszi ki. Az üvegházak fűtését a korrupcióval gyanúsított politikus távirányítóval is tudja szabályozni.

Ahogy az már ismert: egy vallomás szerint Horváth csaba több alkalommal is tízmilliós nagyságrendben vett át vesztegetési pénzeket a zuglói parkolást üzemeltető cég vezetőjétől.

Az MSZP-s politikus és párttársa, Tóth Csaba a megindult büntetőeljárás adatai szerint havi 10-15 milliót, összesen több mint 250 millió forintot kapott 2017 és 2019 között a parkoló autósok pénzéből – írták az Origo cikkében, majd azt is megjegyezték, hogy a zuglói polgármester a pénzt rendszeresen egy Kálvin téri kávézóban vette át.

Ebből az összegből nemcsak Horváth Csaba 2. kerületi luxusvillájára, de még párttársai szemét is szúró méregdrága pálmafákra és a köréjük ültetett gázzal fűtött speciális üvegházakra is jutott.

Horváth Csaba egy 1278 négyzetméteres teleken fekvő, mediterrán hangulatú, 400 négyzetméteres villában él.

A luxusingatlan a II. kerület egyik elitnegyedében, Széphalom kertvárosi részén található a Kazinczy utcában.

600-800 milliót érhet Horváth Csaba medencés luxusvillája Buda elit negyedében (Forrás: Metropol)

A piaci áron legalább 600-800 milliós ingatlanban olyan berendezések szolgálják az MSZP-s politikus kényelmét, mint a több férőhelyes teremgarázs, a tetőre szerelt nagyteljesítményű napelempark – amely a méretőből ítélve több ház áramellátását is képes lenne biztosítani –, illetve a kíváncsi szemek elől gondosan elrejtett, egyedi megrendelésre készült úszómedence.

(Forrás: Metropol)

Pálmák milliókért Dél-Amerikából

Az igazi rongyrázást mégsem ezek, hanem a kertbe telepített pálmafák jelentik. A lap szerint ugyanis Horváth nem volt rest a messzi trópusokról beszerezni, és a medencéje partjára telepíteni több Dél-Amerikában őshonos cserjepálmát. Mivel a fajta különleges gondoskodást igényel, Magyarországon egyetlen kertészet sem forgalmazza.

A Metropol úgy értesült, hogy a szocialista polgármester egyenesen Dél-Amerikából, külön megrendelés útján szerezte be a növényeket, és az elérhető árlisták szerint a vámot, a különleges növényszállítási engedélyek költségét is beleértve legalább tízmillió forintot fizetett ki értük.

Távirányítós mobil üvegház külön a pálmafáknak

A baloldali politikus szinte családtagként kezeli a pálmafákat: a védelmük érdekében távirányítóval szabályozható hőmérsékletű, gázzal fűthető mobil üvegházakat is beszerzett, melyekkel lefedi őket télvíz idején.

Az egzotikus pálmafák így vészelik át a tél viszontagságait, hogy aztán nyáron árnyékot vessek az MSZP-s polgármester medencéjének partjára. Amit információik szerint ugyancsak méregdrága, Dániából származó különleges faburkolattal vettek körül.

A Metropol bekarikázta a képen a pálmafák fűtött üvegházát (Forrás: Metropol)

A Metropol úgy értesült, hogy több baloldali politikus, köztük Karácsony Gergely is koktélozott már a pálmafák árnyékában, a medence partján, a dán faburkolaton.

Karácsony Gergely és Horváth Csaba (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Horváth Csaba luxusvillájával egyébként nem először foglalkozott a magyar sajtó. Pár éve attól volt hangos a hazai nyilvánosság, hogy a szocialista polgármester rendelkezik a legnagyobb lakáscélú ingatlannal az összes fővárosi politikusat beleértve.

Korábban már többször is korrupciós ügyekbe keveredett

Az Origo cikkében emlékeztet arra is, hogy Horváth Csabát nem először hozzák összefüggésbe korrupcióval a hatóságok. A 2000-es évek elején ugyanis felmerült a neve a híres K&H-botránnyal kapcsolatban, mivel II. kerületi polgármesterként feltehetően önhatalmúlag döntött a kerület 700 milliós befektetésének a banknál történő elhelyezéséről. Később annak a gyanúja is komolyan felmerült, hogy a brókerbotrányba belebukott Kulcsár és cégcsoportja finanszírozhatta Horváth Csaba győztes kampányát 2002-ben.

Ajánljuk még