logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Túl kíváncsi volt Sanyi, a pingvin, ezért totyogott a Dózsa György úton, kamerákkal is vigyáznak rá

| Szerző: hirado.hu
„Sanyi, a féléves pingvin felfedezőútra indult. Talán van, akinek újdonság, de a pingvinek 4-6 hónapos korukban olyan kíváncsivá válnak, hogy igyekeznek minél inkább felfedezni a környezetüket” – írta közösségi oldalán a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, „hűvösre tettek” egy pingvint a rendőrök a Dózsa György úton, az állat a Fővárosi Állat- és Növénykertből kóborolt el.

A hatóságok azonnal értesíttették az állatkertet, majd az elkóborolt pingvint a járőrök és a polgárőrök épségben „előállították lakóhelyére”, és átadták a Fővárosi Állat- és Növénykert dolgozóinak.

Az állatkert megköszönte a segítséget és a közösségi oldalán arról számolt be, hogy kamerák is vigyázzák a pingvincsapatot.

Sanyi, a féléves pingvin felfedezőútra indult. Talán van, akinek újdonság, de a pingvinek 4-6 hónapos korukban olyan kíváncsivá válnak, hogy igyekeznek minél inkább felfedezni a környezetüket.
Sanyi valahogy kijutott a szabadtéri kifutójából és kitotyogott az állatkertből. Annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson elő kamerákat szereltünk fel a pingvinek kifutójához és folyamatosan szemmel tartjuk a pingvincsapatot. Az állat gondozói mindent megtesznek annak érdekében, hogy ebben a kíváncsi időszakban Sanyi is a csapattal maradjon – írták a kommentben.

Czene Erik őrmester így mesélt a mentés részleteiről:

 

Ajánljuk még