logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hungexpo: 27 ezren látogattak ki az Utazás 2022 kiállításra

Sikeres hetet zárt a Hungexpo: március 3-6. között 27 ezren látogattak ki a 44. Utazás és a 30. Budapest Boat Show kiállításra a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba – közölte a Hungexpo az MTI-vel kedden.

A négynapos rendezvény egyik fő tanulsága, hogy bár a koronavírus-járvány erősen megtépázta a turisztikai ágazatot, erősödni tudott a belföldi turizmus és a hajóvásárlási kedv.

Az idei kiállítás központi témája a turizmus újraindítása és a biztonság volt.

A kiállítás belföldi díszvendége a Veszprém-Balaton régió volt, amely 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa lesz. Sokan látogatták meg a projekt 140 négyzetméteres standját, ahol különleges digitális megoldásokkal mutatták be Veszprém, a Balaton és a Bakony régió gazdag kulturális és turisztikai kínálatát.

A külföldi díszvendég idén első alkalommal Egyiptom volt, a közel-keleti nyaralóhely önálló standon mutatta be az ország turisztikai látványosságait és programlehetőségeit.

A közlemény szerint a korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is az Utazás kiállítással egy időben rendezték Magyarország legnagyobb hajós találkozóját, a 30. Budapest Boat Show-t, ahol 65 kiállító 100 hajót mutatott be a látogatóknak. A kiállítás díszvendége a Tisza-tó volt.

Kiemelték, hogy a vitorlázás és a hajózás a turizmus azon kevés szegmensei közé tartozik amelyet nem rázott meg a járvány. Mivel a hajós nyaralások a legbiztonságosabbak közé tartoztak, így itt növekedést mértek. Az elektromos hajók egyre növekvő száma a Budapest Boat Show-n is megmutatta a piac átrendeződését.

A Boat Show-n mutatták be a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának legújabb kezdeményezését: az ingyenes mentőmellényeket, amelyeket a kezdeményezéshez csatlakozó települések strandjain elhelyezett állványokon bocsátanak rendelkezésre. Az első állványt Balatonalmádiban, a Wesselényi strandon állítják fel. A céljuk, hogy a mentőmellény használata általánosan elterjedjen. „Ha pedig nincs mellényük, vagy otthon felejtették, akkor legyen a parton egy állvány, ahonnan leakaszthatnak egyet” – idézték a közleményben Bagyó Sándor VMSZ elnököt.

A Hungexpo és a 30 éves jubileumát ünneplő Budapest Boat Show is örökbe fogadott egy mentőmellény oszlopot. A projekt első támogatói között van még a KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt., a PI-ER Technical Kft., valamint Balatonalmádi és Balatonkenese önkormányzata.

Ajánljuk még