logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kormányinfó: Hétfőtől eldobhatjuk a maszkot

| Szerző: hirado.hu
Hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség, és a kormány – két kivétellel – kivezeti azt a szabályt is, amely lehetővé teszi, hogy a munkáltató kötelező oltást írjon elő – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön.

A járvány ötödik hulláma a végéhez közeledik, ezért Magyarország kivezeti a járványügyi korlátozások döntő többségét – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

„Hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség. Kivezetjük azt a szabályt is, amely lehetővé teszi, hogy a munkáltató kötelező oltást írjon elő. Két területen teszünk kivételt: a szociális és egészségügyi dolgozók esetében. Az idősotthonokban és kórházakban továbbra is indokolt a maszkviselési kötelezettség fenntartása” – tette hozzá a miniszter.

Kivezetik a védettségi igazolvány használatát is, egy esetleges hatodik Covid-hullám esetén azonban a korlátozások visszavezethetők. „A  kormány cselekvőképességét fenn kell tartani a potenciális hatodik hullám miatt”, ezért az egészségügyi veszélyhelyzet továbbra is fennmarad – indokolta a döntést Gulyás Gergely.

 

Ajánljuk még