logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Karácsony tanácsadója New York-i „home office-ból” látja el tanácsaival a Városházát

| Szerző: hirado.hu
A budapesti közműcéget vezető milliárdos Mártha Imre után Karácsony Gergely egyik tanácsadójáról derült ki, hogy nem veti meg a luxust, és sajátosan értelmezi a home office-t is. Korányi Dávid egy New York-i felhőkarcoló legfelső emeletén bérelt luxuslakást, s a fantasztikus panorámát nyújtó hajlékból látja el tanácsaival a budapesti Városházát – írta meg a Metropol.

 

A tavalyi esztendőben közel 400 millió forintot költött tanácsadókra a Karácsony vezette Városháza – számolt be még korábban az Origo. Miközben százakat bocsátottak el a fővárosi közműcégeknél, az elérhető adatok alapján egy év alatt több mint 30 százalékkal nőtt a tanácsadók létszáma a Fővárosi Önkormányzatnál. Egy tanácsadó egyébként éves szinten átlagosan több mint 7,5 milliót kap, és az elvégzett tevékenységről semmilyen beszámolót nem kell készítenie.

Kapcsolódó tartalom

Mártha Imre fővárosi közművezér után a főpolgármester egyik tanácsadójáról, Korányi Dávidról derítette ki a Metropol, hogy nem veti meg a luxust. A lap cikke szerint havi közel egymillió forint közpénzzel járul hozzá a főváros Korányi Dávid New York-i életviteléhez. Karácsony Gergely embere,

Korányi Dávid New York egyik legelegánsabb negyedében, egy luxus-felhőkarcolóban lakik, a Metropol információ szerint egy olyan penthouse lakásban, amelynek a bérleti díja havi minimum 6100 dollár, azaz átszámítva közel kétmillió forint.

(Forrás: Metropol)

Azonban a luxuslakáshoz nemcsak kiváló panoráma tartozik, hanem (természetesen) jókora úszómedencével is el van látva a főpolgármester tanácsadója.

(Forrás: Metropol)

A Metropol azt írja: „Korányi a lehető legkényelmesebb életet éli, sokszor napokig ki sem jön a luxuslakásból, és nemegyszer dicsekedett már azzal, hogy ez milyen kényelmes életet jelent. Például az online bejelentkezésekhez még nadrágot sem kell felvennie, egy szál gatyában is lehet pénzt keresni.”

(Forrás: Metropol)

Korányi Dávid politikai karrierjét még Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt kezdte az MSZP-ben, hogy aztán Bajnai Gordon egyengesse tovább a pályafutását.

Bajnai még az ENSZ egyik közgyűlésére is magával vitte.

New York, 2009: Bajnai Gordon miniszterelnök mögött ott ül Korányi Dávid (Fotó: MTI)

A 2019-es önkormányzati választás után Karácsony Gergely főpolgármester is felkarolta Korányit, jelenleg tanácsadóként foglalkoztatja, akárcsak a korábban önmagát „független újságíróként” definiáló, azóta DK-s Kálmán Olgát.

Korányi munkaszerződésében még azt sem írták elő, hogy ezért a pénzért mennyi időt kell Budapesten töltenie. Így hát marad a kényelmes luxusélet New Yorkban, a nemrég épült 55 emeletes felhőkarcolóban.

Ami tényleg a milliomosok mesés kényelmét szolgálja. Van itt spa, klubszoba, könyvtárszoba, fitneszterem, fedett medence, jó néhány ötcsillagos szállodát megszégyenítő szolgáltatás.

(Forrás: Metropol)

Nem csoda, hogy Korányi, aki egy idő óta Karácsony Gergely személyes jó barátjának hívja magát, hetente legfeljebb egyszer-kétszer(!) megy csak le az utcára. Tesz egy-két kört a ház körül, iszik egy kávét, legfeljebb rendel egy kocsit magának, aztán igyekszik vissza a felhőkarcoló kínálta jólétbe.

(Forrás: Metropol)

Olykor Karácsony tolmácsaként funkcionál, mivel a főpolgármester angoltudása „hiperpasszív”

A Metropol cikkéből az is kiderül, hogy az elmúlt hónapokban mindössze egyetlen „kültéri” munkán sikerült őt tetten érni. Karácsony Gergely magához rendelte Münchenbe, egy biztonságpolitikai konferenciára, ahol a főpolgármester ismét bebizonyította, hogy más résztvevőkkel ellentétben nem tud angolul. Lényegében megbénította a konferencia menetét azzal, hogy

a mellette ülő Korányinak a legcsekélyebb dolgot is le kellett fordítania.

Soroshoz is kapcsolat fűzi

Korányinak, miközben ki se nagyon mozdul a New York-i luxuslakásból, a fővárosi megbízatás mellett jut még ideje számos más szervezetben is dolgozni. Ezek jelentős része, talán nem meglepő módon Soros Györgyhöz köthető.

A Pozsonyban székelő Globsecnél stratégiai tanácsadó, a szervezetet a Soroshoz nevével fémjelzett Nyílt Társadalom Alapítványok támogatja. Energiadiplomáciai vezető munkatárs a szintén Soros által támogatott, Washingtonban székelő Atlantic Councilnál. Tagja az ECFR-nek, European Council of Foreign Relations páneurópai agytrösztnek, amit a Soroshoz köthető Open Society Found alapított, és óraadó tanár volt azon a John Hopkins Egyetemen, ami igazi gyűjtőhelye a Soros-híveknek.

(forrás: Metropol)

Neve az ECR listáján a magyar tagok között együtt szerepel Soros György fiával, Alexszel. Társai között ott találjuk Bajnai Gordont és más, Gyurcsány Ferenchez és a baloldalhoz köthető embert, például Ficsor Ádámot és Dessewffy Tibort is.

Ajánljuk még