logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Médiatanács: A kampányban is fontos a józan hangvétel megőrzése

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa közleményben hívta fel a politikai élet szereplőinek figyelmét arra, hogy a választási kampány hevében is fontos a józan hangvétel megőrzése, a szabad, sokszínű és kiegyensúlyozott tájékoztatás befolyásmentes fenntartása.

 

Az NMHH Médiatanácsa kedden azt közölte az MTI-vel, hogy az elmúlt napokban, az orosz-ukrán háború kitörése után a magyarországi nyilvánosság és média is korábban ismeretlen helyzettel szembesült.

A szomszédunkban zajló tragikus események ráadásul egybeesnek a magyarországi országgyűlési választási kampánnyal.

A médiának és különösen a közszolgálati médiának ilyen időkben kiemelt felelőssége van a megfelelő tájékoztatásban

– hívták fel a figyelmet.

Az elmúlt napokban politikai szereplők irányából súlyos kritika érte közszolgálati médiát és a média más szereplőit. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa álláspontja szerint ezek a megnyilvánulások alkalmasak lehetnek a közvélemény megtévesztésére és közhangulat indokolatlan felkorbácsolására” – fogalmaztak.

A médiatanács hangsúlyozta, hogy a kiegyensúlyozott és tárgyilagos tájékoztatás ebben az időszakban kiemelt jelentőségű minden médium, szakértő, politikai és közéleti szereplő részéről.

Hozzátették, hogy

a hatóság minden esetben az alkotmányos garanciák és a médiatörvény alapján jár el,

a hozzá érkezett, a kiegyensúlyozatlanságra hivatkozó bejelentéseket a médiatanács ki fogja vizsgálni és megalapozott döntéseket fog hozni.

A médiatanács ezen túlmenően célvizsgálatot indít, amely bemutatja az országos elérésű, hírműsorokat szolgáltató televíziós csatornáknak a háborús helyzettel kapcsolatos tájékoztatási tevékenységét – közölték.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még