logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Magyarország összefog! – Elindult a rendkívüli Jónak lenni jó műsorsorozat

A közmédia is részt vesz a menekülteket segítő összefogásban, rendkívüli Jónak lenni jó műsorsorozat indul. Hétfő este háromnegyed kilenckor kezdődött az első adás a Dunán. A szerkesztők próbálnak segíteni a szétszakított családoknak, hogy fel tudják venni egymással a kapcsolatot. És arra biztatnak mindenkit, hogy hívja a 1357-es adományvonalat – közölte az M1 Híradója.

A dal második elődöntőjére próbál a Swing à la Django. Lombos Pál, az együttes vezetője most közös összefogásra szólítja fel a hazai zeneipart. Arra kér minden zenészt, énekest és együttest, hogy szervezzenek koncerteket, melyek bevételét a közmédia Jónak lenni jó kampányának ajánlják fel.

„Azt találtuk ki, hogy megkeressük a zenész iparban dolgozó összes zenészt, aki csak létezik az országban és zenésznek titulálja magát. Csináljanak ingyenes koncerteket ezt szeretnénk még koordinálni” – mondta Lombos Pál.

Magyarország összefog! – Ezzel a címmel indult a közmédia rendkívüli Jónak lenni jó! adománygyűjtő műsora.

A kampány ezúttal a Kárpátalján élő magyarok valamint az orosz-ukrán konfliktus elől menekülők támogatására gyűjt.

„Tárgyi felajánlásokat nem várunk már, ami a tárgyi felajánlásokat illeti, hanem elsősorban pénzadományokat, illetve olyan természetbeni juttatásokat, élelmiszert, tartós élelmiszert, amelyeket ezek a menekült családok vagy csonka családok fel tudnak használni” – ismertette Siklósi Beatrix a Kossuth Rádió csatornaigazgatója.

Az összefogás eredményéről a közmédia folyamatosan tájékoztatja a nézőket. A Duna Televízió például minden nap este háromnegyed 9-kor élő műsorban mutatja be azokat az adakozókat, akik szállást és ellátást ajánlottak fel a bajbajutottaknak.

Az egymástól elszakított családok a hálózatok túlterheltsége miatt sokszor nem tudják felvenni egymással a kapcsolatot.

Így, ha valaki üzenni szeretne a rokonának: írjon e-mailt az üzenet@mtva.hu-ra, amit a műsorvezetők felolvasnak az adásokban.

A bajba jutott családoknak a 1357-es nemzeti segélyvonalon bárki segíthet. Egy hívás vagy SMS 500 forintos támogatást jelent. Továbbá várják a szállásra és ellátásra vonatkozó felajánlásokat a jonaklennijo@mtva.hu email címre.

 

 

Ajánljuk még