logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jónak lenni jó! – Papp Dániel: Rengeteg kárpátaljai menekült van, akinek most segíteni kell

Áder János köztársasági elnök kezdeményezésére rendkívüli Jónak lenni jó! adománygyűjtő műsort indít a közszolgálati média az orosz-ukrán konfliktus miatt bajbajutottak támogatására. A közmédia valamennyi csatornája hétfőtől naponta jelentkező műsorokban mutatja be a felajánlásokat, amelyekkel szállást és ellátást biztosítanak a háborús övezetből érkező családoknak. Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója azt mondta: ez egy jó lehetőség arra, hogy megmutassuk, a magyarok összefognak a bajban – közölte az M1 Híradó.

Özönlöttek a telefonhívások a közmédia Jónak lenni jó! adománygyűjtő műsorában tavaly decemberben. Mindenki segíteni akart a koronavírus-járvány miatt árván, félárván maradt gyerekeknek. Legutóbb ugyanis nekik gyűjtött a közmédia, a Regőczi Alapítvánnyal együttműködve.

De nemcsak az adományvonalon keresztül, hanem tárgyi adományok megvételével is lehetett segíteni. Sztárok, sportolók ajánlották fel szeretett tárgyaikat, ereklyéiket. A jótékonysági kampány végére 345 millió forint gyűlt össze.

Az akció azonban ezzel nem ért véget. A határidőn túl is záporoztak a felajánlások. Több, mint húsz millió forint érkezett az alapítvány bankszámlájára és két millió forintnál is több az adományvonalon keresztül.

Most rendkívüli Jónak lenni jó kampány indul a köztársasági elnök kezdeményezésére. A cél ezúttal a kárpátaljai magyarok és a menekültek támogatása. Áder János nemrég telefonon kérte a közmédia vezetését a nemzeti egység szempontjából kiemelt fontosságú segítségnyújtásra.

Az MTVA a közleményében úgy fogalmaz: a közmédia számára rendkívül fontos, hogy a média eszközeivel élve részt vállaljon a kárpátaljai magyarok és a menekültek támogatásában, bemutassa a magyarok szolidaritását, a jószándékú embereknek a bajbajutottak segítésére irányuló törekvéseit.

Ezért a Duna Televízió tematikus műsorban biztat adományozásra és segítségnyújtásra a Kárpátalján élő magyarok és az orosz-ukrán konfliktus elől menekülők támogatása érdekében.

Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója kiemelte: egyfajta közösségi misszió is, hogy a magyarok össze tudnak fogni a bajbajutottakért.

Rengeteg kárpátaljai magyar és menekült van, akinek most segíteni kell. Azt gondolom, elsődleges, hogy a közmédia ebbe bevonódjon és vezető szerepet vállaljon, hiszen össze tudjuk fogni a nézőinken, hallgatóinkon keresztül azt a sok támogatást és támogató szándékot, ami most tapasztalható az országban” – mondta.

A közmédia valamennyi csatornája részt vesz a programban. Hétfőtől naponta jelentkező műsorokban mutatják majd be azokat az adakozókat, akik szállást és ellátást ajánlottak fel a bajba jutott családoknak.

Ajánljuk még