logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szijjártó: Hazugság, hogy Magyarország akadályozta volna meg, hogy a banki átutalások rendszeréből történő kitiltása Oroszországnak a szankciók része legyen

| Szerző: hirado.hu
Hazugság Donald Tusk kijelentése, miszerint többek között Magyarország is megakadályozta, hogy a banki átutalások rendszeréből történő kitiltása Oroszországnak a szankciók része legyen – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalára feltöltött videójában.

Hazugság az Európai Néppárt elnökének kijelentése, miszerint néhány európai uniós ország, köztük Magyarország akadályozta meg azt, hogy a SWIFT rendszerből, vagyis a banki átutalások rendszeréből történő kitiltása Oroszországnak a szankciók része legyen” – közölte a külügyminiszter a videóban, melyet ide kattintva tekinthet meg.

Donald Tusk korábban közösségi oldalán írta, hogy „ebben a háborúban minden valóságos: Putyin őrülete és kegyetlensége, ukrán áldozatok, Kijevre hulló bombák. Csak a szankciók színleltek. Azok az EU-kormányok, amelyek blokkolták a kemény döntéseket (többek között Németország, Magyarország, Olaszország), megszégyenítették magukat”.

Ajánljuk még