logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Aki segíteni kíván, ne mulassza el! – Kozma Imre atya és Herczegh Anita felhívása az ukrán válsághelyzetben

| Szerző: hirado.hu
Felhívást tett közzé a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, Kozma Imre atya, és a köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita, a szervezet jószolgálati nagykövete. Arra kérik az embereket, támogatásukkal csatlakozzanak a háború elől menekülő, és annak következményeitől szenvedő embereket segítő szolgálathoz. A felhívásban Kozma Imre atya így fogalmaz: „A segítségnyújtásból nem maradhatunk ki. Életeket szeretnénk menteni. Aki ebben az életmentő programban segíteni kíván, ne mulassza el!”

Háború van a szomszédunkban, halljuk a féltő szavakat. A háborúban nem vehetünk részt, ugyanakkor a segítségnyújtásból nem maradhatunk ki!” – mondja az ukrán válsághelyzetben segítségnyújtásra bíztató felhívásában Kozma Imre atya, a Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke.

A karitatív szervezet vezetője a videóban elmondja, a szeretetszolgálat támogatja az otthon maradt bajban lévő embereket, ugyanakkor felkészült az ideérkezők fogadására is. „Szeretnénk, hogy meg tudják érezni azok, akik velünk találkoznak, hogy nem csak házaink vannak, nem csak otthonaink vannak, hanem befogadó szívünk.” Az alapító elnök kiemelte, a rosszra az egyetlen válasz a jó cselekedet lehet, ez az egyetlen eszköz kezükben. Kozma Imre atya azt kérte, aki segíteni szeretne, ne mulassza el, mert aki jót, tesz, az életet ment.

A felhíváshoz Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége is csatlakozott, aki arra kér, aki teheti, csatlakozzon az otthonukat elhagyni kényszerülő emberek megsegítéséhez azzal, hogy támogatja a Máltai Szeretetszolgálat humanitárius programjait.

A máltai szervezet az Ukrajnában kialakult válsághelyzetre tekintettel meghirdetett humanitárius akcióinak támogatására gyűjtést indított, aki segíteni szeretne, az adomanyozz.hu oldalon online átutalással, vagy a 1350-es adományvonal hívásával megteheti. Közvetlen átutalásokat a 11784009-20200776 számú számlán, külföldről (euróban) érkező befizetést a 11763842-00104881 számlaszámra (IBAN: HU34 1176 3842 00104881 0000 0000 Swift kód: OTPVHUHB) fogadja a Szeretetszolgálat. Aki egyéb felajánlást tenne, vagy kapcsolatba szeretne lépni a szeretetszolgálat illetékeseivel, a karpataljaert@maltai.hu e-mail címre írhat.

 

Ajánljuk még