logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Magyar katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába Márki-Zay Péter

| Szerző: hirado.hu
Magyar katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába Márki-Zay Péter – ez derül ki abból az interjúból, amelyet Gulyás Márton baloldali aktivistának adott Gyurcsány jelöltje néhány nappal ezelőtt. Ezt megerősítette tegnap az ATV Egyenes Beszéd című műsorában is – számolt be az Origo.

Az internetes műsorban Márki-Zay azt mondta, hogy akár katonákat is küldene Ukrajnába. Tegnap pedig az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, hogy fegyvereket is küldene.

Mindent, amit a NATO szövetségi rendszere megenged, azt nagyon szívesen segítenénk – mondta Márki-Zay, majd arra a kérdésre, hogy akár magyar katonákat is küldene, azt mondta:

„Hát hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is.”

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában pedig ezt mondta kedd este arra a kérdésre, hogy adna-e fegyvereket Ukrajnának:

„A NATO közös döntéseit kell végrehajtsa Magyarország is. Tehát, hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk.”

Az interjúban később még egyszer megerősíti: nem lehet kizárni, hogy Magyarország katonai missziót küldjön Ukrajnába, hiszen Afganisztánba is küldött és más NATO-missziókba is küldött. Itt hozzá kell azonban tenni, hogy ezekben az esetekben soha sem a háborúkba küldött Magyarország katonákat, hanem háború vége után békefenntartónak. Márki-Zay most háborúzni küldene.

Ajánljuk még