logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A véradás fontosságára hívta fel a figyelmet a köztársasági elnök felesége

A véradás fontosságára hívta fel a figyelmet Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége szerdán a Civil véradás nevű országos programsorozat egyik budapesti állomásán.

Herczegh Anita – aki a programsorozat fővédnöke – örvendetesnek nevezte, hogy évről évre egyre többen vesznek részt a Civil véradáson és bízik abban, hogy egyre több embernek válik a rendszeres véradás a mindennapjai részévé.

Ez most különösen fontos, mert a koronavírus-járvány miatt sok véradást elhalasztottak, így nagy szükség van a vérkészítményekre – emelte ki.

Hangsúlyozta azt is: a véradás alkalmanként fél óra, másoknak viszont a gyógyulást, az életet jelentheti.

Herczegh Anita ezért azt kérte, hogy aki egészségesnek érzi magát, vegyen részt a véradásokon.

Kapcsolódó tartalom

A hatodik alkalommal megszervezett Civil véradást február 21. és 25. között rendezi meg a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkársága, a Budapesti Civil Közösségi Szolgáltató Központ és az Országos Vérellátó Szolgálat országszerte 45 helyszínen és 57 időponttal.

Címlapfotó:  Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége vért ad az V. Civil véradás nevű kezdeményezés keretében Budapesten, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Báthory utcai épületében 2021. szeptember 10-én. MTI/Máthé Zoltán

 

 

Ajánljuk még