logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fülöp Attila: Az idősek családban tartását támogatja a kormány

A családoknak az idősek ellátásában nyújtott segítség fontosságát hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rozsályban pénteken.

Fülöp Attila a magyar-román határ mellett fekvő község felújított idősek napközi otthonának átadásán arról beszélt: segíteni kell a családoknak az idősek ellátásában, és így abban is, hogy az idős emberek családban élhessenek.

Az államtitkár azt mondta, a rozsályihoz hasonló nappali intézmények azoknak az időseknek nyújtanak segítséget, akiket valamilyen okból nappal nem tudnak ellátni a családtagjaik, vagy egyedül élnek.

Ez a beruházás abban segít, hogy az idős hozzátartozókat ne kelljen kiszakítani a családból és adott esetben egy bentlakásos intézményben elhelyezni őket.

Megerősítette, mindenki inkább a saját családjával szeretne élni úgy, hogy közben igénybe veszi a kapcsolódó állami vagy önkormányzati szolgáltatásokat.

Fülöp Attila úgy fogalmazott, végérvényesen szakítani kell azzal a korábbi tévhittel, hogy a szociális törődés az állam monopóliuma. A gondoskodás most a családoknál kezdődik, és a civil szervezeteken, az önkormányzatokon és az egyházon át az államnál fejeződik be – tette hozzá.

Tilki Attila, a vásárosnaményi központú választókörzet fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, az időseket megszépült és megújult otthon fogadja, hamarosan pedig bölcsőde létesül a községben, a kistelepülés nemcsak az idősekre, hanem a fiatalabbakra is figyel.

Sztolyka Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester a beruházásról szólva az MTI-nek elmondta, az ötven férőhelyes épület teljes belső és külső felújítását az Emmi 35 millió forinttal támogatta, ezt az összeget az önkormányzat másfél millió forinttal egészítette ki.

Ajánljuk még