logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Támad a szél, ne álljanak fa alá és fogják a kalapjukat!

| Szerző: hirado.hu
A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 18 fok között alakul, északkeleten néhol hűvösebb, a Fertő és az Alpokalja térségében melegebb is lehet.
(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

A nap első felében egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel, a késő délutáni, esti óráktól egyre kevesebb felhővel – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. 

A csapadékzóna a déli órákban kelet felé elhagyja hazánkat, mögötte főként hazánk északkeleti felén több helyen várható záporos csapadék, sőt egy-egy zivatar is kialakulhat. Az esti órákban csökken a csapadékhajlam.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Reggel, délelőtt fokozatosan erőre kap a délnyugati irányú szél, amelyet leginkább az északkeleti megyékben (Hajdúság, Nyírség) viharos (65-80 kilométer/óra) széllökések is kísérhetnek. Délután északnyugat felől hidegfront érkezik, amelynek mentén a szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul és viharossá fokozódik (ennek a délnyugati tájakon kisebb a valószínűsége).

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

A legerősebb széllökések 65-90 kilométer/óra között alakulhatnak, de gomolyfelhők környezetében – főként északnyugaton, északon – akár a 90 kilométer/órát is meghaladhatják. A légmozgás csak péntekre virradó éjszaka veszít erejéből.

A hidegfronthoz kapcsolódó záporokhoz zivatartevékenység (dörgés, villámlás) is társulhat – erre valamivel nagyobb esély az északkeleti megyékben van

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 18 fok között alakul, északkeleten néhol hűvösebb, a Fertő és az Alpokalja térségében melegebb is lehet. Késő estére többnyire 6 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Ajánljuk még