logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Magyar középiskolában tett érettségi és felsőfokú végzettség hiányában hivatkozott magára közgazdászként Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja

| Szerző: hirado.hu
Még magyar középiskolában tett érettségije sem volt a magának felsőfokú végzettséget is füllentő Hajnal Miklósnak, amikor már közgazdászként hivatkozott magára – adta hírül a Mandiner. A Bangóné Borbély Ildikó és Karácsony Gergely végzettségével kapcsolatos visszásságok nyilvánosságra kerülésre után tovább dagad a Momentum elnökségi tagjának diplomabotránya.

A magyarországi baloldal képviselőivel kapcsolatban a közelmúltban kipattant diplomabotrányok sorában legutóbb Bangóné Borbély Ildikó ügye zakatolt végig a sajtóban. Az MSZP-ből végül kizárt politikus botránya nem az első eset, hogy egy képviselő valótlanul végzettséget, diplomát vagy nyelvvizsgát tulajdonít magának. Karácsony Gergely főpolgármesterről tavaly tavasszal derült ki, hogy nyelvvizsga hiányában nem oktathatott volna egyetemen.

Hasonló visszásságra derült fény Hajnal Miklós esetében is, miután a Momentum elnökségi tagja egy műsorban közgazdásznak füllentette magát. „Nyilván én magam is közgazdász vagyok, szóval tudnék itt a számokkal bűvészkedni” – a NOlimpia-kampányban aktívan szerepet vállaló politikus 2017 januárjában, a Hír TV egyik műsorában tette ezt a kijelentést, ám mint azt a Mandiner kiderítette: Hajnal önéletrajza szerint nincs semmilyen felsőfokú végzettsége, így közgazdásznak sem nevezhetné magát. Fekete-Győr András, a Momentum volt pártelnöke a botrányra akkor úgy reagált: szerinte „nem kell diploma ahhoz, hogy valaki közgazdásznak nevezhesse magát. A villamosmérnököt sem a diploma teszi.”

Kapcsolódó tartalom

Mint arról beszámoltunk, a Momentum elnökségi tagjának diplomabotránya miatt lépett ki a pártból Hajdu Mária, aki független jelöltként épp Hajnallal és Fürjes Balázzsal (Fidesz–KDNP) szemben indul az országgyűlési választásokon Hegyvidék 3-as számú választókerületében.

Az Index kedden írt arról, hogy Hajnal a LinkedIn-profilján továbbra is oxfordi diplomásként, egyetemi fokozattal rendelkezőnek tünteti fel magát. Utóbb Gulyás Gergely bejegyzésére, amelyben a miniszter azt kérdezte, hogy a Bangóné-botrány után Hajnal maradhat-e képviselőjelölt, a Momentum politikusa – befejezetlen tanulmányaira mintegy magyarázatként – úgy fogalmazott:

„Mondhatnám, hogy fontosabb volt nekem Magyarország jövője a saját tanulmányaimnál” 

A Mandiner keddi cikkében pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy aznapi bejegyzése szerint Hajnalt jogerősen nyilvántartásba vették a baloldali ellenzék jelöltjeként, Budapest 3-as számú egyéni választókerületében, ám a Választás.hu hivatalos adatai alapján a momentumos még csak bejelentett státuszban van.

A Mandiner csütörtökön már arról írt, hogy

amikor Hajnal Miklós közgazdásznak vallotta magát, még magyar középiskolai érettségivel sem rendelkezett.

A lap információi szerint a baloldal hegyvidéki jelöltje évekig járt a Radnóti-gimnáziumba, azonban magyar nyelven az intézményben semmilyen tárgyból nem érettségizett. Ezután az International British School diákja lett, ahonnan egy nemzetközi érettségi bizonyítvánnyal rendelkezik, 2014-ből. A magániskola honlapján elérhető információk szerint a gyermek taníttatásáért életkorától függően százezer forintos jelentkezési díjat, 350 ezer forint regisztrációs díjat, valamint 300 ezer forintnyi letétet kell fizetni (utóbbi összeget az intézmény optimális esetben visszatéríti, amikor a gyermek befejezi tanulmányait az intézményben).

Az intézményben a tandíjak 2021/22-es tanévre 3 682 000 forint, valamint 7 001 000 forint között mozognak, a gyermek életkorától függően (kedvezmények nélkül).

Az intézmény weboldalán található információk szerint a tandíj összege egy összegben, vagy három részletben fizethető be – járt utána a Mandiner.

A lap úgy értesült, hogy a Momentum elnökségi tagja 2021-ben történelemérettségit is tett, de diplomája azóta sincs, jelenleg az ELTE jogi karának hallgatója.

Az ellenzék hegyvidéki jelöltje mindössze egy nemzetközi érettségivel tölti be a BKK Zrt. felügyelőbizottsági elnöki posztját, havi bruttó félmillió (502 200) forintért.

– írják.

Címlapfotó: MTI /Mónus Márton

Ajánljuk még