logo

Műsorújság

Rendkívüli

Bombafenyegetés miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Házasság hete: meglepő stílusú menyasszonyi ruhák hódítanak Magyarországon

| Szerző: hirado.hu
A tengerparti esküvők hangulatát idéző menyasszonyi ruhák a legkeresettebbek jelenleg itthon – ezt is megtudhattuk a házasság hetén. Az a statisztikai adatokból is kiderül, hogy újra divat itthon a házasság. Évek óta rekordot dönt az esküvők száma, míg a válásoké csökken – számolt be róla az M1 Híradó.

Minden nő életében az egyik legfontosabb nap az esküvő és persze az esküvői ruha. Az M1 stábja ellátogatott egy esküvőiruha-készítő üzletbe, ahol elmesélték, hogy idén mik a trendek.

Most aktuális divat a lágy szellő fújta tengerparti esküvők hangulatát keltő stílus, de a klasszikus nagystílű, már-már barokkos ruhákat is kedvelik a lányok. Természetesen a nagy többség ezek átmenetét választja” – mondta Fehér Anikó ruhaipari mérnök, az üzlet tulajdonosa.

Egész héten tart a 15. házasság hete programsorozata. A szervezők online előadásokkal és szakmai beszélgetésekkel várják a párokat, és azoknak is segítenek, akiknek a kapcsolata válságban van. Továbbá közismert párok mesélik el megélt tapasztalatikat és örömeiket a kapcsolatukról.

A polgári kormányzás óta javultak a magyar házasságkötési mutatók – erre jutott a Kopp Mária Intézet egy korábbi kisfilmjében. Míg 2010-ben 100 házasságkötésre 67 válás jutott, ez szám mostanra 22-re csökkent. A kisfilm arra is felhívja a figyelmet, hogy európai szinten hazánkban az egyik legmagasabb a házasodási kedv.

Ajánljuk még