logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb nemzetközi támadás – az ENSZ Ember Jogi Tanácsa eltörölné a gyermekvédelmi törvényt

| Szerző: hirado.hu
Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában offenzíva indult a magyar gyermekvédelmi törvény ellen, a világszervezet tagjai a Soros-szervezetek álláspontját visszhangozzák. Norvégia például egészen világosan fogalmaz, amikor azt követeli, hogy a magyar kormány helyezze hatályon kívül azt a jogszabályt, amely megtiltja a „homoszexualitás népszerűsítését” kiskorúak körében. A skandináv országhoz számos más állam csatlakozott, hogy kifejezzék nemtetszésüket a gyermekvédelmi törvény kapcsán. A hazai baloldal és Brüsszel mellett most egy újabb helyről érte támadás a gyermekvédelmi törvényt: az ENSZ egyik testülete is elkezdte támadni a jogszabályt – olvasható a Magyar Nemzetben.

Az Országgyűlés 2021 júniusában fogadta el a pedofiltörvényként vagy gyermekvédelmi törvényként is ismert jogszabálycsomagot, amely egyrészt a gyermekeket fokozottan védi a pedofil bűnelkövetőktől, másrészt védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát.

Emellett a jogszabály attól is óvja a legkiszolgáltatottabbakat, hogy a nemváltoztatást vagy épp a homoszexualitást népszerűsítsék köreikben.

Ezek jellemzően olyan témák, amelyekben számos kormány az emberek megkérdezése nélkül döntött, azaz ma jellemzően nincs döntési helyzetben az a nyugat-európai szülő, aki nem szeretné, hogy a gyermeke már kiskorától ki legyen téve az LMBTQ-propagandának.

A magyar kormány ezért döntött úgy, hogy népszavazáson is kikéri a választópolgárok véleményét a témában.

A baloldal mindent megtesz, hogy aláássa a gyermekvédelmi törvényt és az április 3-án tartott népszavazás sikerességét. Ennek érdekében Márki-Zay Péter, a hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje rendre azt hangoztatja, hogy a referendum ostobaság, nincs is olyan probléma, amelyet a törvény megoldana.

Most egy újabb helyről érte támadás a gyermekvédelmi törvényt: az ENSZ egyik testülete is elkezdte támadni a jogszabályt.

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa (az ajánlások a honlapján elérhetők) rendszeresen készít jelentéseket, amelyben valamennyi ENSZ-tagállam helyzetét rendszeresen áttekintik, majd a tanács tagjai ajánlásokat fogalmaznak meg. A világszervezet Magyarországnak címzett legújabb ajánlásai között számos olyan szerepel, amely a Soros-szervezetek álláspontját visszhangozza a gyermekvédelem kérdésében.

Felszólították Magyarországot, hogy „helyezze hatályon kívül azt a jogszabályt, amely megtiltja a »homoszexualitás népszerűsítését« kiskorúak körében”.

Egy másik ajánlás arra szólítja fel hazánkat, hogy „biztosítsa a gyermekek jogát az átfogó szexuális oktatáshoz, ideértve a szexuális orientációk, nemi identitások és nemi jellemzők teljes sokszínűségéről való oktatást is”. Az ajánlásokat nem általánosságban a testület, hanem az abban helyet foglaló tagállamok – pontosabban azok képviselői – fogalmazzák meg.

A luxemburgiak ajánlása felhívta Magyarországot, hogy minden tankönyv és oktatási anyag promotálja az LMBTI+ személyek tiszteletét. Arra is felszólították hazánkat, hogy a gyermekvédelem feladásával egyidejűleg „aktívan népszerűsítse a különböző szexuális orientációval és nemi identitással rendelkező személyek toleranciáját és tiszteletét”.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a kabinet határozatban fog visszautasítani számos ajánlást. Értesüléseink szerint az alábbi ajánlásokat tartják a leginkább problémásnak. Ezekben felszólítják Magyarország kormányát, hogy

  • tegyen a sérülékeny csoportok, ideértve a menekültek, menedékkérők, bevándorlók, nők és lányok, roma, muszlim, zsidó és LMBTQ-személyek iránt jelentkező intolerancia és diszkrimináció ellen, és helyezze hatályon kívül az LMBTQ-személyek médiában való megjelenítését tiltó jogszabályt, és a transznemű személyek nemi identitásának jogi elismerését tiltó jogszabályt. (Egyesült Államok)
  • Előzze meg az LMBTQ-személyekkel szembeni diszkriminációt olyan módon, hogy hatályon kívül helyezi azokat a jogszabályokat, amelyek megtiltják a szexuális orientáció és nemi identitás bizonyos fajta megvitatásait 18 éven aluli személyekkel. (Ausztrália)
  • Tegyen meg minden szükséges lépést azért, hogy véget vessen az LMBTQ-közösséggel szembeni stigmatizációnak és diszkriminációnak, ideértve azt is, hogy hatályon kívül helyezi azt a jogszabályt, amely a gyermekvédelmet használja ürügyként az LMBTQ-személyek további marginalizálására. (Írország)
  • Támogassa az Európai Unió Tanácsa következtetéseit az Európai Unió új gyermekjogi stratégiájáról, és biztosítsa nemzeti szinten, hogy valamennyi tankönyv és oktatási anyag objektív módon ábrázolja a szexuális orientációt és a nemi identitást, és toleranciát, és tiszteletet promotál az LMBTQ-személyek irányába. (Luxemburg)
  • Helyezze hatályon kívül azt a jogszabályt, amely megtiltja a „homoszexualitás népszerűsítését” kiskorúak körében, és fogadjon el jogszabályokat az LMBTQ-személyek diszkriminációval szembeni védelmére. (Norvégia)
  • Vonja vissza a pedofíliaellenes törvény diszkriminatív rendelkezéseit, és aktívan népszerűsítse a különböző szexuális orientációval és nemi identitással rendelkező személyek toleranciáját és tiszteletét. (Liechtenstein)
  • Helyezze hatályon kívül a „pedofíliaellenes törvény” azon szakaszait, amelyek tiltják a születési nemtől eltérő nemi identitás, a nemváltoztatás és a homoszexualitás megjelenítését. (Spanyolország)
  • Hozzon hatékony intézkedéseket az LMBTQ-személyekkel szembeni diszkrimináció megelőzésére és megakadályozására, ideértve a pedofíliaellenes törvény LMBTQ-ellenes passzusainak hatályon kívül helyezését, és az Egyenlő Bánásmód Hatóság visszaállítását. (Hollandia)
  • Vonja vissza az állítása szerint gyermekek védelmét célzó új törvényt, amely stigmatizálja és megkülönbözteti a személyeket szexuális orientációjuk és nemi identitásuk alapján, és tarthatatlan kapcsolatot állít fel a homoszexualitás és a pedofília között. (Ausztria)
  • Biztosítsa a gyermekek jogát az átfogó szexuális oktatáshoz, ideértve a szexuális orientációk, nemi identitások és nemi jellemzők teljes sokszínűségéről való oktatást is. (Izland)

Van egy vita, ami arról szól, hogy a magyar szülőknek van-e beleszólási joguk, hogy hogyan nevelik a gyermeküket, vagy éppen senki által nem választott aktivista csoportok mondhatják ezt meg. Itt mi nem azt gondoljuk, mint Brüsszel

– ismertette a kormány álláspontját Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Mediaworks-Hírcentrumának Narratíva című podcastjában.

Kapcsolódó tartalom

„Brüsszel nem tudja annyiban hagyni, hogy a magyar emberek népszavazáson mondhatják el a véleményüket. A bürokratikus elit nem akarja elfogadni a magyarok szabad döntését és véleményét!” – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter azt követően, hogy az Európai Unió Bírósága elutasító ítéletet hozott a magyar és lengyel kereset kapcsán. A tárcavezető szerint a döntés élő bizonyítéka annak, hogy Brüsszel visszaél a hatalmával. Varga Judit bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy

„az ítélet egy újabb nyomásgyakorlás hazánk ellen, mert a nyár folyamán elfogadtuk a gyermekvédelmi törvényünket”.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az ítélet kapcsán sajtóközleményt adott ki, amiben azt írta: üdvözli az ítéletet, mert az az uniós bizottság, az Európai Parlament, a tanács, valamint az eljárásban szintén részt vevő tíz tagállam álláspontját tükrözi. Az Európai Bizottság most megkezdi az ítélet mögötti érvek átfogó vizsgálatát, valamint azok lehetséges hatását a következő lépésekre, amelyeket a jogszabály égisze alatt teszünk – olvasható a közleményben. Ursula von der Leyen végezetül kijelenti: a következő hetekben már az ítélettel összefésült iránymutatásokat tesznek közzé a jogállamisági rendelet alkalmazásáról.

Ajánljuk még