logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Házfalnak csapódott egy migránsokat szállító furgon Forráskúton

Az autóban 28 határsértő utazott, a mentők őket és az embercsempészt is kórházba vitték. A balesetben 17-en súlyosan, 10-en könnyebben sérültek meg. A sofőrrel szemben tömegszerencsétlenséggel járó közúti baleset okozása és embercsempészet gyanúja miatt indult eljárás.

16 mentőautó, tűzoltók és rendőrök érkeztek Forráskút központjába szerda hajnalban. Négy óra előtt néhány perccel egy furgon rohant bele egy virágbolt épületébe, egy kereszteződésben. Az egyik lakó hívta a mentőket, amikor látta, mi történt. A mentők kiérkezésekor a migránsok közül többen a földön feküdtek, összesen huszonheten sérültek meg, tizenheten súlyosan. Harminchat mentős látta el a sérülteket.

A helyszíni ellátást követően a migránsokat a szegedi, kiskunhalasi, kecskeméti és szentesi kórházakba szállították.

„Többnyire fedett mellkasi, hasi, medence- és alsó végtagi sérülések voltak, be voltak zsúfolva egy messze nem ilyen létszámra tervezett furgonba. A becsapódáskor nagyon sokan kirepültek a gépjárműből, emiatt szenvedtek súlyos sérüléseket” – mondta Zentay Attila, az Országos Mentőszolgálat Dél-aföldi Regionális Mentőszervezet igazgatója. Az autó belga sofőrjét a tűzoltók szabadították ki a roncsból, ő is súlyos sérüléseket szenvedett. Minden bizonnyal túl gyorsan hajtott, ezért nem tudott megállni a kereszteződésben.

„A migránsokat szállító furgon eddig ismeretlen okból egy kereszteződésben házfalnak csapódott, a balesetben 28 illegális migráns és a sofőr is megsérült. A férfi ellen tömegszerencsétlenséget segítő közúti baleset okozása illetve embercsempészés miatt indul eljárás” – közölte Szabó Szilvia, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A jármű eleje teljesen összeroncsolódott a becsapódáskor. A sofőr feltételezhetően nem sokkal korábban vette fel a 28 illegális határátlépőt a bérautó feliratú furgonba. Az M5-ös autópálya irányába tartott.

Legutóbb egy héttel ezelőtt Kiskunlacházán történt hasonló eset. Ott is 28 migránssal a raktérben borult fel egy embercsempész kisteherautója, ő el is menekült a helyszínről, ám később elfogták.

Kapcsolódó tartalom

Decemberben pedig Mórahalmon halt meg hat migráns és egy embercsempész, akkor a sofőr menekülni kezdett a rendőri ellenőrzés előtt. Nemrég az országos rendőrfőkapitány beszélt arról, hogy az embercsempészek egyre nagyobb veszélyt jelentenek a rendőrökre és a migránsokra is.

Kapcsolódó tartalom


A 24 éves belga embercsempész előzetes letartóztatását minden bizonnyal még a héten kezdeményezi az ügyészség. Akár 11 év szabadságvesztést is kiszabhatnak rá. Idén ő már a 153. embercsempész Magyarországon, aki ellen eljárás indul. Csak az elmúlt 24 órában 8 embercsempészt kapcsoltak le a hatóságok.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még