logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kormányszóvivő: A legtöbb család már megkapta az adó-visszatérítést

Mostanra már nagyjából minden családhoz megérkezett az adó-visszatérítés; a kormány több mint 600 milliárd forintot fizetett ki a gyermeket nevelő szülőknek – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a közösségi oldalára felkerült videóüzenetében hétfőn.

Kiemelte: ezt a hatalmas összeget a gazdasági növekedés, a gazdaság jó teljesítménye termelte ki. A kormány a sok egyéb családtámogatás mellett ezzel is szeretné kifejezni megbecsülését a munka mellett gyermeket nevelő szülőknek – jegyezte meg.

„Szeretnénk, hogy évről évre előrébb tudjanak lépni a családok, és egyre több pénz maradjon náluk” – hangsúlyozta.

Családi adó-visszatérítésre még soha nem volt példa Magyarországon; ez egyszerre egy nagy adócsökkentés és családtámogatás is – így fogalmazott.

A kormányszóvivő végül arról is beszélt, hogy április 3-án lesznek a választások Magyarországon. Mint mondta, dönteni kell arról, hogy milyen országban szeretnénk élni, olyan országban, ahol nő a gazdaság és ebből a gyermekes családok is egyre jobban részesülnek, vagy ismét a Gyurcsány-korszakban, amikor gazdaságilag tönkretették az országot, és elvették a családtámogatásokat.

Ajánljuk még