logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Csaknem kétmillió szülő kapott összesen 600 milliárd forintot: „A családi adó-visszatérítésből lehet egy nagyon szuper konyhám”

A legtöbb családhoz már megérkezett a családi adó-visszatérítés, legkésőbb keddig pedig minden jogosult megkapja a tavaly befizetett adót. Csaknem kétmillió szülő összesen 600 milliárd forintot kapott az elmúlt napokban, és van olyan család, ahol egymillió forintnál is többet jelent az intézkedés. A többség felújításra, hitelek előtörlesztésére vagy utazásra fordítja a pénzt – számolt be az M1 Híradója.

Nagyobb konyhát és gyermekszobát alakítanak ki Kelemenné Hideg Gabrielláék abban a házban, amit nemrég vásároltak és most újítanak fel. Az egri anyuka az M1 Híradónak azt mondta: a családi adó-visszatérítésből még jobb bútorokat is vásárolhatnak, mint amit terveztek.

A gazdaság kiemelkedő teljesítménye tette lehetővé a családi adó-visszatérítést – mondta közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Hozzátette: a kormány célja, hogy a családok évről évre előrébb tudjanak lépni és egyre több pénz maradjon náluk.

A családi adó-visszatérítéssel járó pluszpénzt postai úton vagy banki átutalással legkésőbb február 15-ig minden jogosult megkapja. Az intézkedéssel összesen mintegy 1,9 millió szülőn segít a kormány.

Egy olyan családban, ahol mindkét szülő dolgozik, összesen akár több mint egymillió forint lehet a most visszatérített összeg. Nagy László Nándor, a Money.hu kommunikációs vezetője a Kossuth Rádióban elmondta: a felmérések szerint a jogosultak többsége utazásra, a hiteleik kiváltására vagy felújításokra költi a pluszpénzt.

Magyarországon jelenleg minden társadalmi csoport jóval többet költhet, mint a Gyurcsány–Bajnai-kormány idején – derül ki a Századvég kutatásából.

Például 2010 óta több mint egymillió új személyautót helyeztek forgalomba, de több mint nyolcszorosával emelkedett a televíziókészülékek, hatszorosával a szárítógépek, háromszorosával a laptopok és két és félszeresével a légkondicionálók száma is.

Kapcsolódó tartalom

A magyarok jelentős többsége úgy gondolja, hogy családja előre lépett és javult az anyagi helyzete, mióta Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke – mondta Szakáli István Loránd, a Századvég vezető közgazdásza a Kossuth Rádióban. Kiemelte: 2010 óta folyamatosan emelkedik az életszínvonal és a foglalkoztatottság, amivel párhuzamosan a megtakarítások és a bérek is nőnek.

Hangsúlyozta: az Orbán Viktor vezette kormány gazdaságpolitikájának alapja a segélyezés helyett továbbra is a munkaalapú társadalom megvalósítása, így az elmúlt tíz évben az unió tagországai közül Magyarországon csökkent az egyik legnagyobb mértékben a szegénység.

Ajánljuk még