logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Derült idővel indul a nap, aztán jön a fordulat

| Szerző: hirado.hu
Alapvetően napos idővel indul a nap. Később időszakos eső, záporeső szórványosan előfordulhat. A hegyekben havas eső zápor, hózápor sem kizárt. Az északnyugatira forduló szelet kísérhetik élénk, erős, időnként viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között várható. Késő estére 3 és 7 fok közé hűl le a levegő.
(Forrás: OMSZ)

Pénteken az éjszaka képződött köd, illetve rétegfelhőzet északkeleten csak lassan oszlik fel, máshol alapvetően napos idővel indul a nap. Késő délelőttől északnyugat, észak felől azonban frontális felhőzet érkezik, amelyből kisebb, időszakos eső, záporeső szórványosan előfordulhat. A hegyekben havas eső zápor, hózápor sem kizárt – írta honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A délnyugati, majd a front mögött az északnyugatira forduló szelet kísérhetik élénk, erős, elsősorban a magasabban fekvő helyeken időnként viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között várható, de a tartósan ködös, felhős részeken pár fokkal hidegebb lesz az idő. Késő estére 3 és 7 fok közé hűl le a levegő.

(Forrás: OMSZ)

Késő estétől északnyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása, csökkenése, hajnalra a legtöbb helyen kiderül az ég, kevés felhő nagyobb eséllyel a Dunántúlon maradhat.

(Forrás: OMSZ)

Késő este a keleti határszélen még előfordulhat kisebb eső, zápor, majd ezt követően csapadék már nem várható. Az északnyugati szelet este még kísérhetik néhol erős lökések, majd fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban többnyire -4 és +1 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még