logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több százan igyekeztek belépni az országba illegálisan

| Szerző: hirado.hu
Vasárnap egy nap alatt 139 határsértőt tartóztattak fel a szolgálatban lévő rendőrök és 271 főt megakadályoztak abban, hogy illegálisan belépjenek hazánk területére. Az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt három ember ellen indult büntetőeljárás – olvasható a rendőrség honlapján.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 16 esetben összesen 48 határsértőt tartóztattak fel Katymár, Tompa, Hóduna, Sárhát, Bácsbokod, Vaskút, Nagybaracska, Mélykút, Kiskunmajsa, Tataháza, Homorúd és Csikéria közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 19 esetben összesen 85 határsértőt tartóztattak fel Szeged-Gyálarét, Pusztamérges, Szeged, Mórahalom, Szatymaz, Kübekháza, Röszke, Mórahalom, Kiszombor, Ásotthalom és Öttömös közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében Mosonszentmiklóson és Hegyeshalmon három, míg Tatabánya külterületén szintén három illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során indiai, szír, tunéziai, török, afgán, palesztin, togói, marokkói, szudáni és georgiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Vasárnap 16 esetben összesen 271 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 4 esetben 88 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 12 esetben 183 főt.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt három ember ellen indult büntetőeljárás.

A címlapfotó illusztráció. (Fotó: Police.hu)

Ajánljuk még