logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Csaknem dupla akkora a migrációs nyomás a határon, mint tavaly ilyenkor

| Szerző: hirado.hu
Közel kétszer annyi migráns próbált meg idén januárban hazánk területére bejutni, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában – derül ki a Police.hu honlapján közölt illegális migráció alakulásával kapcsolatos adatokból.
A képre vagy ide kattintva nagyobb méretben is megtekintheti a grafikont (Forrás: hirado.hu)

A Police.hu honlapján található beszámolók alapján a hirado.hu összehasonlította az illegális migráció alakulásának számait a 2022. januári és a 2021. januári időszakra vonatkozóan. Ahogyan az a grafikonon is látható a tavalyi évhez képest idén közel kétszer annyi illegális migráns próbált meg hazánk területére bejutni.

A rendőrség heti bontásban közli az illegális migráció alakulásának adatait. Míg 2021 januárjában összesen 6485 illegális migránssal szemben intézkedtek a magyar rendvédelmi szervek, úgy az idei év ugyanezen időszakában ez a szám már közel kétszeresére, 11 248-ra nőtt.

Ahogy arról a hirado.hu több cikkében is beszámolt, egyre nő a magyar határt érő migrációs nyomás, és ezzel együtt virágzik az embercsempészet is, akik egyre durvább módszerekhez folyamodnak, hogy átsegítsék a határon az illegális migránsokat.

Kapcsolódó tartalom

A migránsok pedig egyre agresszívabb módszerekhez folyamodnak, hogy hazánk területére juthassanak: hol alagutat ásva, hol létrákkal, sőt már lángvágóval is próbálnak átjutni  a déli határon.

Kapcsolódó tartalom

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még