logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

BudapestGO néven megújul a BKK Futár utazástervező alkalmazás

BudapestGO néven újul meg a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) utazástervezője, a BKK Futár nevű alkalmazás: a napokban elérhetővé váló új applikációban integráltan, egy helyen lehet a jövőben útvonalat tervezni, jegyet vagy bérletet vásárolni, valamint tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről.

Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke hétfőn az alkalmazást bemutató budapesti sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta: a fővárosi önkormányzat célja, hogy Budapestből egy zöld élhető város csináljunk. Ehhez az kell, hogy az életminőség javuljon, folyamatosan fejlesszék a várost, javítsák a szolgáltatásokat és egyszerűbbé tegyék a budapestiek életét – mondta.

A kabinetfőnök kiemelte, a város vezetői azokban a fenntartható, okos beruházásokban és fejlesztésekben hisznek, amelyeknek az a céljuk, hogy a felhasználóknak legyen jobb, ne csak a beruházóknak és a kivitelezőknek.

A BudapestGO pontosan ilyen: utazástervezés, jegy- és bérletvásárlás, személyre szabott mobilitási szolgáltatások jelennek meg az alkalmazásban – mondta Balogh Samu.

A főváros előző vezetősége 12 milliárd forintot herdált el a soha meg nem valósuló elektronikus jegyrendszerre – fogalmazott. A BKK új menedzsmentje azonban kevesebb mint egy év alatt az előbb említett összeg töredékéből alakította ki a rendszert – tette hozzá.

Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója közölte: mérföldkő a budapesti közlekedés átalakításában, ügyfélélményben és digitalizálásban az új alkalmazás. A BudapestGO egy integrált felületen teszi lehetővé a Budapesten és az agglomerációban élőknek, hogy megtervezzék utazásaikat, megújítsák bérleteiket, valamint most már vonaljegyet is vásárolhatnak – mutatott rá.

Walter Katalin emlékeztetett arra, hogy mostanra már a MÁV-HÉV adatai is valós időben jelennek meg a budapesti közösségi közlekedést használók mindennapjait megkönnyítő applikációban.

Kiemelte: az alkalmazás felülete átláthatóbb lett, gyorsabb a tervezés, egyszerű a navigálás, valamint integrálták bele a BKK Infót is, így a forgalmi információk is elérhetőek.

A BKK közleménye szerint az alkalmazásban a digitális termékek között megjelenik az egyszeri utazásra alkalmas vonaljegy, márciusban pedig érkeznek a 30 és a 90 perces időalapú jegyek is.

Nemcsak a budapesti járatokra, hanem a távolsági buszokra és csaknem minden nagyobb magyarországi város helyi közösségi közlekedési eszközére is lehet jegyet, bérletet váltani az alkalmazásban. A BudapestGO-nak köszönhetően nem kell további alkalmazásokat letöltenie vagy jegyautomatákat keresnie annak, aki egy másik településen jár – írták.

A BudapestGO lehetőséget ad arra is, hogy a BKK ügyfelei ismétlődően – szinte előfizetéses jelleggel – minden hónapban automatikusan megújítsák havi bérletüket.

A közlemény szerint még idén megvalósulhat, hogy a kerékpáros-tervezéskor az applikáció figyelembe veszi a domborzati viszonyokat, valamint a különböző nyomvonaltípusokat is. Megjelennek majd az alkalmazásban az igény vezérelt járatok, tehát majd az appon keresztül is lehet kérni a Telebusz szolgáltatást.

A hosszú távú tervek között szerepel, hogy az applikáció teljes körűen kiszolgálja a budapesti agglomerációs közlekedést is, továbbá beépüljenek az alkalmazásba a navigációt és a parkolást segítő funkciók. Tervezik, hogy az utazástervezésben megjelenjenek a hagyományos városi közlekedést kiegészítő eszközök – például a megosztható kerékpár- és rollerszolgáltatások -, valamint a taxik is. A BKK hosszú távú célja a kombinált jegyek bevezetése is, amelyek többek között a családok vagy az otthonról dolgozók utazását segíthetik – írták.

A BudapestGO applikációt várhatóan napokon belül mindenki elérheti, bevezetése fokozatosan történik. Az új alkalmazás ingyenesen letölthető lesz a Google Play áruházból és az App Store-ból. Azoknak, akik az okostelefonjukra már telepítették a BKK Futárt, elegendő frissíteniük a régi alkalmazást.

A címlapfotó illusztráció. 

Ajánljuk még