logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Márki-Zay Péter illetlen viselkedése után reagált a protokollszakértő

Nem csitul a felháborodás a Márki-Zay Péter-féle maszkba köpős jelenet miatt. Az M1-nek nyilatkozó protokollszakértő szerint rendkívül közönségesen viselkedett a baloldali politikus. Azt persze kár lenne titkolni, hogy láttunk már hasonló gusztustalanságokat másoktól is – hangzott el az M1 Híradójában.

Márki-Zay Péter levette a maszkját, beleköpött, majd zsebre tette. Mindezt kamerák előtt. Hogy miért azt nem tudni. A meglepő jelenet szerda este történt, miközben a 888.hu újságírójával beszélgetett a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

A riportert is sértegette és aberráltnak nevezte Márki-Zay Péter, amikor az újságíró az ellenzék családpolitikai terveiről kérdezte a baloldal jelöltjét.

Gyurcsány Ferenc jelöltje rendszerint elveszíti a hidegvérét, és legutóbb megint kijött a sodrából

– ezt a Magyar Hírlap írta az esetről, megjegyezve, hogy megmagyarázhatatlan, ahogy Márki-Zay Péter leveszi a maszkját és beleköp.

A Magyar Nemzet pedig azt írta: a minősíthetetlen stílusban beszélő politikus láthatóan nem tud leállni mások sértegetésével, ráadásul Márki-Zay Péter már szavak nélkül is képes botrányosan viselkedni.

Nem egyedi a Márki-Zay Péteréhez hasonló viselkedés a hazai közéletben. Még 2006-ban Szigetvári Viktor, az MSZP akkori kampányfőnőke egy sajtótájékoztatón vette észre, hogy van valami az orrában, és a baloldali politikus nem bírta ki, hogy ne távolítsa el, majd meg is ette amit ott talált.

Alig 10 évvel korábban pedig Horn Gábor botránkoztatott meg mindenkit, miközben az országgyűlésben ült. Az SZDSZ-es politikus

úgy tett, mintha az arcát simogatná, de közben ujjaival több mint egy percig matatott az orrában.

Horn Gábor egyébként nemrég annál a Bige Lászlónál járhatott vendégségben, aki nem is tagadja, hogy Márki-Zay Péter kampányát finanszírozza – erről a Mandiner írt. A portál szerint Gyurcsány Ferenc egykori államtitkára a milliárdos oligarcha birtokánál autóbalesetbe is keveredett.

Nemzetközi példák is vannak hasonlóan kínos viselkedésre. Joachim Löwről a német labdarúgóválogatott korábbi szövetségi kapitányáról több kép és videó látott már napvilágot, amint saját magát szagolgatja, vagy éppen az orrát piszkálja. Ezekért egyébként a német szakember már elnézést kért.

„Előnytelen és egy közszereplő megítélésén akár ronthat is ha udvariatlan, vagy nem figyel másokra”

– erről Ocsenás Katalin beszélt az M1-nek. A protokollszakértő szerint a közszereplőként a megjelenésük mellett a gesztusaikra is figyelniük kell, amibe a közönségesség nem fér bele.

Ocsenás Katalin hangsúlyozta: a kulturált maszkhasználat a jelenlegi járványhelyzetben mindenkitől elvárható, különösen egy politikustól, aki példát is mutat.

Ajánljuk még