logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Mi nem a brüsszeliek, hanem a magyar emberek számára szeretnénk megütni a főnyereményt

| Szerző: hirado.hu
Abban, hogy most nagy erőkkel jönnek velünk szembe, szerepet játszhat a magyar választás is: szeretnék, ha Magyarországon egy szervilis kormány alakulna – fejtette ki Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök felvázolta, miképpen próbálja „átlapátolni” a birodalmat építő Brüsszel a nemzetállami jogköröket az uniós hatáskörbe.

 

Az interjú vonatkozó része itt hallgatható vissza

 

„Ameddig hagyjuk” – így válaszolt Orbán Viktor péntek reggel arra a műsorvezetői kérdésre, hogy meddig fog még Brüsszelben a jogkiterjesztés tovább haladni. A műsorvezető a kérdés feltevésekor felidézte: tanácsnoki javaslatra esedékes február közepén Brüsszelben egy olyan döntés, mely a magyar szuverenitást fenyegetheti.

„Ha a tagállamok ezt eltűrik, akkor csontig fogják nyomni” ezt a gyakorlatot, vélte a kormányfő. Orbán Viktor hozzátette:

„Brüsszelben van egy olyan bürokrata réteg – és itt nagyon befolyásos emberekről beszélünk –, akiknek a fejében egy olyan kép él, amely a Német-Római Birodalomra emlékeztet”. Ők egy európai birodalomban gondolkodnak, s míg Európának van egy nemzetállami hagyománya is, egy olyan hagyomány is létezik, mely valamilyen birodalmi keretben gondolkodik.

Felidézte: vannak erre példák „a Német-Római Császárságtól Napóleonig, hogy rosszabb emlékű, német példákat ne idézzek”.

Rámutatott: nekünk, magyaroknak mindig az volt az érdekünk, hogy Európa ne birodalomként szervezze meg magát, mert ebben az esetben a magyar szuverenitás rendre léket kap – a mi érdekünk inkább a nemzetek Európája.

Brüsszel viszont más állásponton van, ők egy „Brüsszeli Európai Birodalmat építenek”, s ennek érdekében arra törekednek, hogy elvegyék a jogokat a tagállamoktól.

Annak ellenére, hogy egy alapszerződés szabályozza, „mely döntéseket hozunk közösen Brüsszelben és melyek tartoznak a nemzetek kizárólagos hatáskörébe, egy lopakodó módosítással, például bírósági ítéletekkel folyamatosan átlapátolják a nemzeti jogokat a brüsszeli térfélre – fejtette ki Orbán.

Példaként hozta fel a jelenlegi pénzügyi vitát, hogy „az újjáépítési alapból jön-e a pénz Magyarországra, vagy nem”. A bizottság, „amely a birodalomépítési kísérletek legfontosabb szereplője” ezt a családjogi és az oktatási törvény módosításához köti. „Engedjétek be az LMBTQ-aktivistákat az iskolába, és ne mondjátok azt, hogy a szülő kizárólagos joga a gyermekek nevelése, ide értve a szexuális nevelést is” – idézte fel a kormányfő, hogy Brüsszel milyen feltételekhez köti a pénzek kifizetését.

Kérdés, hogy szabad-e Brüsszelnek ilyen módon zsarolnia – fogalmazott, vitatva ezt. A törekvés arra irányul, hogy európai szinten bírói ítélettel vegyék el a magyar szülők említett jogait.

Ha egy magyarországi bíró előre jelezné, milyen döntést akar hozni egy ügyben, „a jogállami dzsihád azonnal megindulna”. Brüsszelben ezek a szempontok nem fontosak, ott előre beszél egy interjúban a bíró arról, hogy milyen döntés várható egy folyamatban levő ügyben, és ebből tudjuk, hogy ez nem lesz számunkra kedvező. Magyarországon és Lengyelországon túl a többi tagállam érdekét is sérti ez a gyakorlat – szögezte le Orbán.

Arra buzdított, hogy a többi tagállam is álljon a sarkára, ne engedjük nemzeti jogaink „folyamatos csorbítását és átcsempészését a brüsszeli birodalmi központba”.

Abban, hogy most „nagy erőkkel jönnek velünk szembe”, szerepet játszhat a magyar választás is: szeretnék, „ha Magyarországon egy szervilis kormány” alakulna. A kormányfő felidézte: a magyar baloldal nyíltan beszél arról, hogy „Brüsszelnek főnyeremény lenne” az ő győzelmük.

Csakhogy „mi nem a brüsszeliek, hanem a magyar emberek számára szeretnénk megütni egy főnyereményt”, ahhoz pedig az kell, hogy a nemzeti érdekekért kiálló, „nemzeti-keresztény kormányunk legyen” – hangsúlyozta Orbán.

 

Ajánljuk még