logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Állandó nyomás alatt a határ, több mint félezer migránst állítottak meg egy nap alatt

| Szerző: hirado.hu
Továbbra is nagyon magas a határra nehezedő migrációs nyomás. A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. február 3-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 345 határsértőt tartóztattak fel és 206 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – közölte a police.hu.
A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2022. február 4-én 4 óra 45 perc körül 11 külföldit tartóztattak fel Katymár térségében. Fotó: police.hu

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 9 esetben összesen 55 határsértőt tartóztattak fel Mátételke, Bátmonostor, Kiskunmajsa, Tompa, Kiskunfélegyháza, Budzsák és Mohács közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 26 esetben összesen 152 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Makó, Szeged, Szatymaz, Ruzsa, Öttömös, Röszke, Szeged-Gyálarét és Mórahalom közigazgatási területén.

Kapcsolódó tartalom

Győr-Moson-Sopron megyében Árpás és Fertőújlak 18, Pest megyében Vác belterületén 1, Budapesten 4 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, iraki, palesztin, jemeni, török, líbiai, marokkói, tunéziai és szomáliai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 15 esetben összesen 206 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 10 esetben 136 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 5 esetben 70 főt.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt egy esetben 1 ember ellen, tiltott határátlépés miatt hat esetben 6 személy ellen indult büntetőeljárás.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még