logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Vihar előtti csend? – meleg- és hidegfrontok érkeznek ma

| Szerző: hirado.hu
Ugyan némi szünet lesz a fronttevékenységben Magyarország felett, de csütörtök estétől több alkalommal kell meleg- és hidegfrontokra számítani kisebb csapadékkal.
(Fotó: OMSZ)

A Tiszántúlon reggel még előfordulhat hózápor, majd délelőtt ott is mindenütt csökken a felhőzet, és ekkor jobbára gyengén felhős, napos idő lesz – számolt be róla az Országos Meteorológiai szolgálat.

Délutántól azonban nyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőtakaró, és a késő esti óráktól az északi, északkeleti tájakon lehet esetleg gyenge hószállingózás.

Tovább mérséklődik az északnyugati szél, amely délnyugatira, délire fordul, és már csak délelőtt fordulhat elő néhány élénk, egy-egy erős széllökés.

(Fotó: OMSZ)

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 9 fok között alakul, északkeleten lehet ennél egy-két fokkal hidegebb. Késő estére -3 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Este erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd hajnaltájt kezd el szakadozni a felhőtakaró. Az Északi-középhegység térségében, illetve az északkeleti harmadban lehet hószállingózás, gyenge havazás.

(Fotó: OMSZ)

A déli, délnyugati szél jobbára mérsékelt marad, de az Észak-Dunántúlon élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között várható, de északkeleten ennél hidegebb is lehet.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még