logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bakondi György: A tél ellenére sem csökken a migrációs nyomás

A tél ellenére sem csökken a migrációs nyomás a határon: januárban több mint 12 200 határsértőt fogtak el és 102 embercsempész ellen indult eljárás – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 Ma reggel című műsorában.

Bakondi György elmondta, tavaly az azonos időszakban mintegy 7000 határsértőt fogtak el, csaknem duplájára emelkedett idén a számuk.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Törökországban a januári adatok szerint jelentősen nőtt a migránsok száma, ahova elsősorban afgánok érkeztek. Hozzátette, az úgynevezett balkáni migrációs útvonalon olyanok is vannak, akik előbb a belorusz-lengyel határon próbálkoztak átjutni, de mivel nem jártak sikerrel, ezért máshol keresnek lehetőséget.

Kérdésre elmondta azt is, egyre több az erőszakos átjutási kísérlet, amikor megtámadják a határon szolgálatot teljesítő rendőröket és katonákat. Ennek az lehet az oka szerinte, hogy egyre több migránsnak fogytán a pénze, így egyedül próbálnak meg átjutni a határon, bármi áron.

Ez azt jelzi, hogy veszélyes a határon a szolgálatteljesítés, és fel kell, hogy legyünk készülve arra, hogy az ilyen típusú fellépést is hatékonyan tudjunk elhárítani

– hangsúlyozta Bakondi György.

Kapcsolódó tartalom

Az orosz-ukrán konfliktus kapcsán megjegyezte, a magyar politikának az a célja, hogy ne legyen fegyveres konfrontáció a két ország között.

A címlapfotó illusztráció. 

Ajánljuk még