logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Infláció feletti juttatást kap minden magyar nyugdíjas februárban

| Szerző: hirado.hu
Néhány nap múlva érkezik a 13. havi nyugdíj. A plusz juttatást 2009-ben az akkor regnáló baloldali kormány szüntette meg, a polgári kormány azonban visszavezette azt. Ráadásul a tervezettel ellentétben idén nem kétheti, hanem teljes havi összeget kap minden érintett – jelentette ki Farkas András nyugdíjszakértő az M1 adásában.

Magyarország lakosságának egynegyedét, mintegy 2,5 millió embert érint az intézkedés – mondta Farkas András nyugdíjszakértő az M1 adásában. A plusz egyhavi juttatás is öt százalékkal lesz nagyobb, mint a tavalyi összeg.

Az emelt összegű nyugdíj február 11-én érkezik a bankszámlákra, akiknek pedig a postás hozza, azok a kézbesítés napjával egyidőben vehetik kézhez az összeget.

Ez minden nyugdíjas számára nagyon pozitív intézkedés – mondta. Éves szinten a plusz egyhavi nyugdíj 8 százalékos emelésnek felel meg, ami az öt százalékos emeléssel már védelmet nyújt az idén várható inflációval szemben – fogalmazott.

Orbán Viktor miniszterelnök még 2020 áprilisában jelentette be, hogy a kormány visszaépíti a Gyurcsány–Bajnai-kormányok alatt megszüntetett 13. havi nyugdíjat.

Kapcsolódó tartalom

Az eredeti tervek szerint mindez négy lépcsőben történt volna meg. 2021 januárjában a 13. havi nyugdíj első negyedét kapták meg az idősek, idén két hétnek megfelelő összeg járt volna

A nyugdíjasok minden év novemberében megkapják a nyugdíjkifizetési naptárt, amelyben megtalálják a következő év minden hónapjára a konkrét kifizetési napokat.  

Ezt alábbi grafikánkon mutatjuk be:

Forrás: MTVA

Címlapfotó forrása: MTVA

Ajánljuk még