logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Embercsempészkonvojt fogtak el a magyar határőrök

| Szerző: hirado.hu
Három járművel konvojban szállították volna 18 migránst Nyugat-Európába, a határőrök azonban résen voltak, és elfogták őket Bács-Kiskun megyében.

A határőrök szombat hajnal 4 órakor Nagybaracska, valamint Csátalja közigazgatási területén intézkedés alá vontak három, egymástól nem messze közlekedő cseh rendszámú járművet – számolt be róla a police.hu.

Közölték, a három autót egy 27, egy 26 és egy 24 éves ukrán férfi vezette. A járművekben a sofőrökön kívül összesen további 18 külföldi utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A gyanú szerint a sofőrök a határsértőket Nyugat-Európába akarták juttatni, ezért velük szemben a embercsempészés miatt indítottak eljárást. A három férfit előállították, majd kihallgatásukat követően őrizetbe vették.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ajánljuk még