logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bőszen bírságoló álrendőr akadt az igazi zsaruk horgára – VIDEÓ

| Szerző: hirado.hu
Álrendőrként bírságolt egy férfi Debrecenben, de nem sokáig élvezhette hamis hatáskörét.  

Január 18-án érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy az egyik debreceni dohánybolt eladóját feltehetően egy álrendőr megbírságolta. A járőrök és nyomozók azonnal az elkövető keresésébe kezdtek – számolt be róla a police.hu.

A rendőrök részletes adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként a látókörükbe került egy helyi lakos. Az 51 éves férfit 2022. január 26-án állították elő a rendőrkapitányságra, ahol elszámoltatták a dohányboltban történtekkel kapcsolatban.

A nyomozás adatai szerint a botcsinálta rendőr bement az üzletbe, egy pillanatra megmutatta az igazolványát a fiatal eladónak, majd tájékoztatta arról, hogy szabálytalan maszkhasználat miatt bírságot fog kiszabni vele szemben. Vázolta a lehetőségeket, amelyek közül

az eladó az 5000 forintos helyszíni bírság mellett döntött.

A gyanúsított egy telefonhívással próbálta hitelességét megerősíteni, ezért úgy tett, mintha egy kollégájával egyeztetne a szabálysértés miatt. Az alkalmazott ezt követően átadta neki a pénzt.

A rendőrigazolvány, valamint a kiváló színészi alakítás mégis kevésnek bizonyult, a sértett rövid hezitálást követően felhívta a 112-es segélyhívót.

A férfi gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett a nyomozóknak, akik ezt követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság elrendelt.

Az otthonában tartott kutatás során három hamis rendőrigazolványt találtak és foglaltak le.

A rendőrség zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben, valamint a vizsgálat további részét fogja képezni más bűncselekmények megvalósulása is.

Címlapfotó forrása: YouTube.

Ajánljuk még