logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szlávik: A teljes védelemhez három oltás szükséges

| Szerző: hirado.hu
A teljes védelemhez három oltás szükséges, ezért aki még csak kettőt kapott, és azóta eltelt már három-négy hónap, annak mindenképpen ajánlott kérni a harmadik, megerősítő vakcinát is – többek között erről is beszélt a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.

Szlávik János a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője a Kossuth Rádió Napközben című műsorának Vírusinfó rovatában válaszolt a hallgatói kérdésekre.

Felhívta a figyelmet, hogy a teljes védelemhez három oltás szükséges, ezért aki még csak kettőt kapott, és azóta eltelt már három-négy hónap, annak mindenképpen ajánlott kérni a harmadik, megerősítő vakcinát is.

A negyedik oltással kapcsolatban elmondta, a magyarországi ajánlás szerint javasolt a súlyoson immunhiányos vagy daganatos betegek számára, de hangsúlyozta, hogy a háziorvosunkkal való konzultáció elmaradhatatlan előtte.

A teljes beszélgetés itt hallgatható vissza!

.

Szlávik János elmondta, hogy az izraeli tapasztalatok alapján a negyedik oltás hasznos lehet minden 60 év felettinek, hiszen csökkenti a súlyos megbetegedés és az intenzív osztályra kerülés kockázatát.

A 60 év alattiak vagy fiatalok esetében a három oltás hatékonyan megvédi őket, még az omikron variánssal szemben is” – hangsúlyozta. Hozzátette, természetesen az oltások között vannak különbségek, de alapvetően mindegyik megvéd a súlyos szövődményektől.

Hallgatói kérdésre válaszolva elmondta, az influenza és a koronavírus elleni oltás nyugodtan felvehető egyszerre, és a jelenleg ismert koronavírus elleni védőoltások nem befolyásolják a Parkinson-kórt.

Szintén kérdésre válaszolva kifejtette: egy olyan kisgyermek esetében, aki nem tartozik a veszélyeztetettek csoportjába, és átesett a fertőzésen, és meggyógyult, felesleges lehet az oltás.

A címlapfotó illusztráció.

 

 

Ajánljuk még