logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bakondi: Hosszú távú megoldásra van szükség a határőrizetben

A határőrizetben hosszú távú megoldásra van szükség - fejtette ki Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 péntek esti adásában.

Bakondi György az M1 Ma este című adásában pénteken azt mondta: az illegális migráció tartós jelenségnek tűnik, az ismeretlen identitású, ismeretlen célból „Európába özönlő” emberek súlyos fenyegetést jelentenek az EU biztonságára. A jelenlegi magyar rendszerben a közvetlenül érintett Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun megyei rendőrökre és más megyékből odavezényelt

kollégáikra hárul az államhatár védelme, de miután a migrációs nyomás feltehetően még hosszú ideig megmarad, megfontolandó a határőrizet tartós átalakítása.

Idén, évkezdettől csütörtök éjfélig több mint 10 500 határsértőt fogtak el, ez négyezerrel több a múlt év hasonló időszakánál – ismertette, hozzátéve, a balkáni mellett a spanyol és az olasz útvonalon is erős a nyomás, pedig máskor a téli időszakban enyhülni szokott.

A kibocsátó országokban továbbra is meghívólevélként értelmezik a politikai nyilatkozatokat és az európai bírósági döntéseket, amelyek a migráció támogatásáról, az illegális bevándorlók befogadásáról, a fogadóországok állampolgáraiéval egyező ellátásról, az állampolgárság mihamarabbi megadásáról szólnak – közölte Bakondi György, aki szerint ennek a tendenciának a folytatódására kell számítani.

Címlapfotó: 

Ajánljuk még