logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Izraeli nagykövetség: Országszerte megemlékeznek a holokauszt áldozataira

Az ország különböző pontjain szerdán és csütörtökön is megjelent a #WeRemember (#Emlékezünk) felirat, felhívva a figyelmet az emlékezés fontosságára a nemzetközi holokauszt-emléknap alkalmából – emelte ki Izrael Állam budapesti nagykövetsége közleményében.

A nagykövetség fontosnak tartja, hogy se Magyarország, se Európa, se a világ ne feledkezzen meg azokról az ártatlan emberekről, akik a második világháború alatt „csupán származásuk, politikai, illetve nemi identitásuk miatt vesztették életüket”.

A közlemény szerint a #WeRemember kampány néhány évvel ezelőtt a Zsidó Világkongresszus (WJC) szervezésében indult abból a célból, hogy „biztosítsa a holokauszt emlékének fennmaradását a digitális korban”.

Jelezték: Izrael Állam nagykövetsége, az osztrák nagykövetség és az Osztrák Kulturális Fórum, illetve a Zsidó Világkongresszus kampányához több mint huszonöt különböző szervezet, köztük önkormányzatok, diplomáciai testületek, sportegyesületek és más intézmények is csatlakoztak idén.

Az auschwitzi haláltábor felszabadításának 77. évében közösen szeretnének méltó emléket állítani a holokauszt során elhurcolt és meggyilkolt emberek számára – írták.

Január 27-ét, az auschwitzi haláltábor 1945-ös felszabadításának napját 2005. november 1-jén nyilvánította a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává az ENSZ-közgyűlés.

Ajánljuk még