logo

Műsorújság

Rendkívüli

Elhunyt a jósvafői barlangban eltűnt búvár

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A fővárosi dugóban indult meg a szülés egy fiatalasszonynál, a rendőrök segítettek

Budapesten a forgalmi dugóban indult meg a szülés egy fiatalasszonynál, akinek az arra járó rendőrök segítettek. Autójukba segítették, és a megkülönböztető jelzést használva azonnal kórházba szállították. A gyermek így nyugodt, biztonságos körülmények között, egészségesen jött világra – számolt be az M1 Híradója.

Budapesten, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél haladt a házaspár az autójukkal a csütörtöki csúcsforgalomban, de a kismamának már erős szülési fájdalmai voltak, ezért a férje lehúzódott a buszsávba és kitette az elakadásjelzőt, így próbált meg segítséget kérni. Szerencséjük volt, mert az arra járó rendőrök azonnal észrevették őket.

„Kiszállt az apuka, aki már láthatóan ideges volt, először azt gondoltuk, hogy valószínűleg lefulladt a gépjármű, majd amikor odajött, akkor közölte, hogy a feleségének már három-négyperces fájásai vannak.

Egyből kapcsoltunk a kollégával, a hölgyet átültettük a gépjárművünkbe, és megkülönböztető jelzés használatával elindultunk”

– számolt be az eseményekről Kovács Kornél főhadnagy.

A rendőrök a kórházhoz vezető út alatt mindvégig nyugtatták a párt, különösen a kismamát, akinél már megindult a szülés, de a körülményekhez képest végig higgadt maradt. „Próbáltam mondani neki, hogy nyugodjon meg, minden rendben lesz, be fogunk érni időben. Láttam, hogy már elég nagy fájdalmai lehettek, úgyhogy próbáltam támogatni, hogy tartson ki, amíg bérünk” – tette hozzá a főhadnagy.

A megkülönböztető jelzést használva a kórházhoz vezető utat öt-hat perc alatt tették meg.

Ez a rendőrök segítsége nélkül legalább 20 percet vett volna igénybe a pesti csúcsforgalomban, ami mindennapos.

„Lehetőségekhez mérten igyekeztünk a lehető leggyorsabban, legbiztonságosabban, úgyhogy figyelve a kismamára, a gépjárműre, a többi közlekedésben résztvevőre, minél hamarabb a kórházba beérkezni” – mondta Németh Martin rendőrhadnagy. A rendőrök még a szülészetre is felkísérték a kismamát, aki egészséges gyermeknek adott életet.

A címlapfotó illusztráció (forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat)

Ajánljuk még