logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ismét háromszázhoz közelít a migránsokkal szembeni intézkedések száma

Nem enyhül a nyomás a határon. A hideg idő ellenére is folyamatos a migránsok próbálkozása, magas a határsértések száma. A magyar rendvédelmi szervek január 24-én összesen 268 illegális migránssal szemben intézkedtek.
(Fotó: Police.hu)

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, burkina fasoi, grúz, indiai, pakisztáni, szír, szudáni, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – közölte a Police.hu.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 8 esetben összesen 23 határsértőt tartóztattak fel Homorúd, Madaras, Solt és Tompa közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 11 esetben összesen 75 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Szeged és Újszeged közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 1 esetben 5 határsértőt tartóztattak fel Pereszteg közigazgatási területén.

Az elmúlt 24 órában 14 esetben összesen 165 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 5 esetben 53 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 9 esetben 112 főt.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 6 embert fogtak el, kettőt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Beregdarócnál, kettőt Hajdú-Bihar megyében, Bedőnél, míg kettőt Budapesten, közokirat-hamisítás miatt 1 fővel szemben indult büntetőeljárás.

Kapcsolódó tartalom

Címlapfotó: Police.hu

Ajánljuk még