logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Vonaton támadtak meg egy tinédzsert, megverték és elvették mindenét

| Szerző: hirado.hu
A rendőrségre 2022. január 19-én érkezett bejelentés, hogy egy Debrecenből Mátészalkára közlekedő személyvonaton az egyik utast két ismeretlen tettes bántalmazta, és miután értékeit megszerezték a nyírmihálydi megállóhelyen leszálltak a vonatról – számolt be az esetről honlapján a rendőrség.

 

A megtámadott tinédzser korú fiú elmondta, hogy egyedül utazott a vonaton, amikor két, számára ismeretlen fiú belekötött. Békésen próbált kitérni a további atrocitás elől, ezért felállt a helyéről és a másik vagon felé vette az irányt. A két ismeretlen utánament, és a két vagon között mindketten, nekiestek, és ütötték-rúgták. A fiú, hogy a további bántalmazást elkerülje, bőröndjét, hátizsákját, kabátját hátrahagyta és visszament korábbi ülőhelyére.

A vonaton elrabolt laptopot a nyírmihálydi gyanúsítottak otthonában találták meg a rendőrök (Fotó:police.hu)

Később próbált visszamenni a két vagon közé a holmijáért, de támadói megakadályozták abban, hogy az értékeihez hozzáférjen. Becsukták előtte az ajtót, és addig nyomták, míg a vonat a nyírmihálydi megállóhelyen megállt, akkor a megszerzett értékekkel együtt leszálltak. Elvették a fiú kabátját, bőröndjét, és hátizsákját is, amelyekben benne volt laptopja, mobiltelefonja, iskolai és személyes iratai.

A rendőrök haladéktalanul megkezdték a nyomozást a két ismeretlen elkövető mielőbbi azonosítása, és kézre kerítése érdekében. Egy napon belül, 2022. január 20-án lakóhelyükön elfogták a bűncselekmény két feltételezett elkövetőjét. G. A. 21 éves és L. Sz. 21 éves nyírmihálydi lakosokat rablás, valamint súlyos testi sértés bűntettek elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A rendőrök bűnpártolás gyanújával kihallgatták G. A. szüleit, akik a nyomozás adatai szerint részt vettek a rabolt értékek eladásában illetve megsemmisítésében a büntetőeljárás, a bizonyítás meghiúsítása érdekében: a bőröndöt elégették, a telefont összetörték, a hátizsákot pedig eladták az egyik szomszédjuknak. Otthonukban sértetlen állapotban az eltulajdonított laptopot, és ruhaneműket foglaltak le a rendőrök.

Ajánljuk még