logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ön szerint fontos, hogy jelen legyen egy orvos a szülésnél?

| Szerző: hirado.hu
Nem kell orvos a szüléshez Márki-Zay Péter szerint, aki nemrég egy fórumon kijelentette, hogy egy szülésznő jelenléte is elegendő a csecsemők világrajövetelekor. Ma ebben a témában várjuk olvasóink véleményét.

 


Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán ezúttal arról kérdezzük olvasóinkat, szerintük fontos-e, hogy jelen legyen egy orvos a szülésnél? A délután 16 óra 10 perckor kezdődő adásban telefonon oszthatják meg véleményüket – Telefonszám: 06 1 vagy 06/30/759-5200, sms: 06/30-90-00666 –, a hirado.hu oldalán szavazatot adhatnak le, a Kossuth, valamint a hirado.hu Facebook-oldalán pedig kommentben mondhatják el, hogy mit gondolnak napi témánkról.


A baloldali jelölt – a fűszoknyás mojitót keverő lányok, az indiai szemműtétek és a fizetős egészségüggyel való példálózás után – újabb gondolatokat osztott meg egészségügyi terveiből. Míg korábban kijelentette, vidéken szülészeti és sürgősségi osztályokat szüntetne meg, most már azt mondta, éppenséggel orvos sem kell – erről a hirado.hu számolt be az Origo cikke alapján.

Ahogy azt a hirado.hu egy korábbi cikkében írta: életveszélyes gyakorlatra buzdított Márki-Zay Péter a kampányában néhány hete. A baloldal jelöltje a Kiszomborban tartott decemberi fórumán azt hangoztatta, hogy a szüléshez nem kell orvos, mivel az „nem betegség”.

„A (szüléshez) például, mint nagyon sok más beavatkozáshoz éppenséggel orvos sem kell. Hogy egy normál szülésznő, ha megfelelően fel van készítve, egy holisztikus szülésznő, az tökéletesen biztonságosan le tud vezetni egy szülést”

– mondta. A marketinges múltú jelöltnek nincs semmilyen egészségügyi végzettsége, a feleségére hivatkozva próbálta a témában való jártassága látszatát kelteni.

„A szülészet az egy speciális ágazat, a feleségem sokáig foglalkozott vele, úgyhogy nagy rálátásom van, és hét gyermek szülésénél magam is ott voltam”

– mondta a hódmezővásárhelyi polgármester. Szakértők szerint az orvos nélkül lefolytatott szülés nagyon kockázatos, számos előre nem látható komplikáció adódhat, amelyeket egy bába vagy dúla nem képes kezelni, kiváltképpen azért, mert a megfelelő szaktudás mellett a szükséges kórházi műszerek sem állnak rendelkezésére.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még