logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gulyás Gergely: A kormány 3,5 milliárd forinttal támogatja a gödöllői apátság építését

A kormány 3,5 milliárd forinttal támogatja a gödöllői premontrei apátság építését, és összesen 23 milliárd forinttal a rend országos intézményeinek megújítását – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn Gödöllőn.

Gulyás Gergely az apátság alapkőletételi ünnepségén arról beszélt, hogy a premontrei rend magyarországi megtelepedése óta részese és komoly szereplője volt az ország történelmének.

Ahol templomot építenek, ott hisznek Istenben és hisznek abban, hogy minden ember életének különleges értéke van. Ahol templomot építenek, ott közösség is épül

– fűzte hozzá a miniszter. A premontreieknek nem csak a múltjuk tiszteletreméltó, hanem a jelenük is – mondta Gulyás Gergely. Egyfajta kovászként működve a tizenhárom szerzetes és a hat apáca a helyi közösségek számára fontos és meghatározó iskolákat tart fenn az ország több pontján – emelte ki.

Kitért arra is, hogy a gazdaság újra fejlődési pályára állt, ezért jut eddig nem látott mennyiségű támogatás a családoknak, ezért tud a kormány nagyságrendekkel többet költeni egészségügyre, rendvédelemre, honvédelemre, nemzeti örökségünk megőrzésére és kultúránk gyarapítására is.

Hozzátette: minden értékteremtő közösség számíthat a magyar kormányra, így az egyházaink is. Fontos, hogy az egyházak rendelkezzenek azokkal az eszközökkel, amelyek sikeres küldetésük beteljesítéséhez elengedhetetlenek – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Nyítókép: Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter aláírja az időkapszula dokumentumát a premontrei apátság új templomának alapkőletételi ünnepségén a Premontrei Auditóriumban Gödöllőn 2022. január 24-én. Mellette Vécsey László, Gödöllő és térsége fideszes országgyűlési képviselője és Balogh Péter Piusz premontrei rendi apát.  A kormány 3,5 milliárd forinttal támogatja a gödöllői premontrei apátság új templomának építését, és összesen 23 milliárd forinttal a rend országos intézményeinek megújítását. MTI/Mohai Balázs

Ajánljuk még