logo

Műsorújság

Rendkívüli

Elfogták a New York-i metróban elkövetett lövöldözés gyanúsítottját

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elemző: A baloldal üzleti érdekek mentén működtetné az egészségügyet

Újbuda DK-s polgármestere, László Imre azt mondta tavaly, hogy 60-70 kórházat kellene felszámolni. Néhány napja a DK egészségpolitikusa Komáromi Zoltán is megerősítette, hogy központosítanák az ellátást. Márki-Zay Péter a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje pedig korábban arról beszélt, hogy nincs szükség orvosra egy szülésnél, és a magyarok menjenek Indiába szemműtétre. A Századvég elemzője, Maurer Szemere a Kossuth Rádióban azt mondta: a baloldal privatilizálná az egészségügyet – számoltak be az M1 Híradójában.

Magyarországon jelen tudomásom szerint 164 fekvőbeteg-gyógyintézet van. Ez nagyon sok, ez indokolatlanul sok. Indokolatlanul sok kórház működik az országban – erről beszélt Újbuda DK-s polgármestere az ATV-ben tavaly júniusban. László Imre azt mondta: 60-70 kórházat be kellene zárni, mert szerinte kevesebb is elég lenne.

A videó azt bizonyíthatja, hogy a baloldal tömeges kórházbezárásokra készül: a most működő fekvőbeteg-intézmények 45 százalékát, vagyis csaknem minden második osztályt felszámolhatnak.

Márki-Zay Péter egészségügyi felelőse, Komáromi Zoltán néhány napja elismerte, hogy központosítanák az ellátást. De a vizítdíj bevezetését tagadta. 10-15 centrumban látnák el a betegeket, a vidéki kórházakban pedig osztályokat is bezárnának: egyebek mellett a traumatológiákat, illetve az ér- és idegsebészeteket. Erre a sorsra jutnának a szülészetek is.

Kapcsolódó tartalom

A baloldal ámokfutásra készül az egészségügyben – ezt írja az Origo. A lap szerint a DK-s politikus szavai a legrosszabb forgatókönyvet vetítik előre ugyanis a „a kistelepüléseken élők elbúcsúzhatnának a helyi kórházaktól, és sokat kellene utazniuk ahhoz, hogy ellátást kaphassanak.”

A szülés az nem betegség” – vélekedett Márki-Zay Péter

Komáromi Zoltán szavai összecsengnek Márki-Zay Péter gondolataival. A baloldal miniszterelnök-jelöltje még tavaly decemberben azt hangoztatta, hogy a szüléshez nem kell orvos.

Egy szülésznő, ha megfelelően fel van készítve – egy holisztikus szülésznő – az tökéletesen, biztonságosan le tud vezetni egy szülést” – fogalmazott a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

Kapcsolódó tartalom

Márki-Zay Péter egy másik fórumon arról is beszélt, hogy egyes szemműtéteket szerinte célszerűbb Indiában elvégezni.

Szerinte az indiai orvosoknak nagy tapasztalatuk van olyan szemproblémák kezelésében, amik máshol kevesebb embert érintenek.

Kapcsolódó tartalom

Márki-Zay Péter jelentősen leépítené az egészségügyet – erről írt a Mandiner. A portál szerint a baloldal miniszterelnök-jelöltje erről már tavaly részletesen beszélt, amikor azt mondta:

Igenis el kell fogadni, hogy sürgősségi vagy éppen szülészeti ellátás ne legyen a vidéki városokban, vagy akár falvakban élők közelében.

Az egészségügy központosítása régi vágya a baloldalnak – erről a Századvég egészségügyi üzletágának vezetője beszélt a Kossuth Rádióban. Maurer Szemere szerint a baloldal – ahogy korábban – úgy most is üzleti érdekek mentén működtetné az egészségügyet.

Ez nem más, mint amit tulajdonképpen a Gyurcsány-kormányok alatt tesztképpen már elkezdtek az akkori egészségpolitikai irányítók, hogy a jól fizető szolgáltatásokat kiszervezték a piacra, tulajdonképen ezzel párhuzamosan leépítették a kórházi ágykapacitásokat, elbocsátottak egészségügyi dolgozókat, orvosokat” – fogalmazott a szakértő.

Az Origo a baloldal egészségpolitikai tervei kapcsán felidézte László Imre, a DK-s politikus szavait is. Azt írják: a kórházbezárások kérdésében nem vita, hanem teljes egyetértés van a baloldalon.

Kapcsolódó tartalom

A címlapfotón: Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje (Fotó: hirado.hu)

Ajánljuk még