logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Pótlóbusz jár a 3-as metró helyett egy szakaszon

A Kőbánya-Kispestnél péntek éjjel történt metróbaleset helyreállítási munkálatai miatt előre láthatóan a jövő héten hétköznaponként is pótlóbusz jár a 3-as metró vonalán a Határ út és Kőbánya-Kispest között – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap az MTI-t.

A vonal déli szakaszán a metrószerelvények csak a Nagyvárad tér és a Határ út állomás között közlekednek – tették hozzá.

Felidézték: a BKV Zrt. korábbi tájékoztatása szerint péntek éjszaka a M3-as vonal Kőbánya-Kispest „kihúzó” szakaszán baleset történt, amelyben senki sem sérült meg. A közlekedési vállalat jelenleg is vizsgálja az eset körülményeit.

Kapcsolódó tartalom

A baleset miatt január 24., hétfőtől változik a közlekedési rend a vonalon: a helyreállítási munkák befejezéséig Kőbánya-Kispest állomást hétköznap is csak metrópótló autóbusszal lehet megközelíteni. Ennek nyomán a 3-as metró csak az Újpest-központ és a Lehel tér közötti, valamint a Nagyvárad tér és a Határ út állomás közötti szakaszokon közlekedik – közölték.

A BKV szombaton az MTI-vel azt közölte: a 3-as vonal Kőbánya-Kispest „kihúzó” szakaszán, utasok által nem használt területen péntek éjjel két metrószerelvény ütközött, egy harmadik szerelvény pedig benn ragadt az említett területen.

A rendőrség, a közlekedésbiztonsági szervezet és a BKV vizsgálja az eset körülményeit. A keletkezett anyagi kár felmérése folyamatban van – írta a BKV.

A címlapfotó illusztráció. 

Ajánljuk még