logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nyomozást indított a rendőrség a metróbaleset ügyében

| Szerző: hirado.hu
Nem sikerült még helyreállítani a pályát a 3-as metró Kőbánya-Kispest állomásánál, ezért a munkák befejezéséig hétköznapokon is pótlóbuszok járnak az érintett szakaszon. Péntek éjszaka ütközött össze két üres metró egy üzemi területen, senki nem sérült meg, de a baleset következményei még napokig zavarják a forgalmat – hangzott el az M1 Híradójában.

Még vasárnap délelőtt is látszódtak a metróbaleset nyomai. A sínek mellett sérült alkatrészek voltak. Pénteken éjfél után pár perccel ugyanis két metrószerelvény összeütközött és kisiklott. A baleset során egy harmadik, álló metrószerelvény is megsérült.

Kapcsolódó tartalom

Az ütközés a 3-as vonal üzemi területén történt, ahol már nincsenek utasok a szerelvényen, és a vonatok vezetői sem sérültek meg. Az összetört vagonok mellett azonban a sínek és a biztosítóberendezések is megrongálódtak.

A sérült metrókocsikat szombat este daruval emelték ki, de a teljes helyreállítás még napokig eltarthat, addig pedig változik a közlekedési rend is.

A BKK arra hívja fel a figyelmet, hogy hétfőtől az M3-as metró helyett metrópótló autóbusz jár a Határ út és Kőbánya-Kispest között.
A vonal déli szakaszán a metrószerelvények csak a Nagyvárad tér és a Határ út állomás között közlekednek.

Az továbbra sem lehet tudni, hogy műszaki hiba vagy emberi mulasztás okozta a balesetet. A rendőrség a vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

Ajánljuk még