logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megrázó videó a budapesti kórháztűzről

| Szerző: hirado.hu
Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban, a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a lángok megfékezésére. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a közösségi oldalára feltöltött videón mutatta be, hogyan zajlott az emberéletet követelő tűz eloltása.

Vasárnap reggel fél nyolc után riasztották a tűzoltókat a tizenegyedik kerületbe, a Tétényi úti Szent Imre kórházba, ahol tűz keletkezett az egyik épületszárny egyik földszinti helyiségében. Mintegy hetven fővárosi tűzoltó összesen tizennyolc tűzoltó gépjárművel vonult ki a helyszínre – számolt be róla közösségi oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Hozzátették, az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három vízsugárral oltották el a lángokat. A munkálatok idejére kiürítették az épületet. A tűz oltása közben az egyik helyiségben egy holttestet találtak a tűzoltók. A katasztrófavédelem a tűz keletkezési okát és körülményeit vizsgálja.

Mint arról korábban beszámoltunk, a tűz során egy ember meghalt, 56 embert pedig másik kórtermekbe és intézményekbe kellett áthelyezni.

Az Országos Mentőszolgálat a segélyhívást követően hét mentőegységet riasztott a helyszínre. Sajnos egy fiatal nő olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – mondta Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs vezetője az M1-en.

Az elhunyt nővel kapcsolatban közölte, hogy az első információk szerint nem a személyzet egyik tagja volt, hanem egy kezelt beteg.

Kapcsolódó tartalom

Az M1 tudósítójának beszámolója szerint az épület emeleti ablakaiból plédeket dobáltak ki, hogy a tűz miatt a szabadba kihozott betegeket megvédjék a hidegtől. A betegekért az oltás és a mentés ideje alatt folyamatosan érkeztek a mentőautók. Voltak, akiket más kórházba kellett szállítani.

Három embert szállítottunk enyhébb füstmérgezés miatt toxikológiai osztályra, két férfit és egy nőt. Az 56 áthelyezett beteg közül négyet más intézménybe kellett átszállítani, ebben is az Országos Mentőszolgálat egységei vettek részt” – fejtette ki Győrfi Pál.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményben tudatta: Kásler Miklós miniszter a helyszínen tájékozódott arról, hogy a betegek, az őket gyógyító és ápoló orvosok, ápolók, valamint a teljes személyzet biztonságban van, és a főigazgatót minden segítségéről biztosította.

Ajánljuk még