logo

Műsorújság

Rendkívüli

Rakéták csapódtak be egy kelet-ukrajnai vasútállomásnál, legalább harmincan meghaltak

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Budapesti kórháztűz: egy beteg vesztette életét a Szent Imre kórházban

| Szerző: hirado.hu
Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban. A tűzoltók nagy erőkkel – 18 gépjárművel – vonultak a helyszínre. A lángok a kórház egyik többszintes épületének földszintjén, egy detoxikáló helyiségben csaptak fel. Délelőttre már sikerült eloltani a lángokat. A tűz során egy ember meghalt, 56 embert pedig másik kórtermekbe kellett áthelyezni – számolt be az M1 Híradó.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a lángok a kórház egyik többszintes épületének földszintjén, egy detoxikáló helyiségben csaptak fel. A tűzoltók nagy erőkkel – 18 gépjárművel – vonultak a helyszínre, ahol megkezdték az oltást és az életmentést.

A szóvivő tájékoztatása szerint a tüzet kora délelőttre eloltották, megakadályozva a lángok továbbterjedését. Az épületből 56 beteget kellett áthelyezni. A tűz egy öt négyzetméteres, a füst pedig mintegy 100 négyzetméternyi területet érintett.

Az Országos Mentőszolgálat a segélyhívást követően hét mentőegységet riasztott a helyszínre. Sajnos egy fiatal nő olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – mondta Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs vezetője az M1-en.

Az elhunyt nővel kapcsolatban közölte, hogy az első információk szerint nem a személyzet egyik tagja volt, hanem egy kezelt beteg.

Az M1 tudósítójának beszámolója szerint az épület emeleti ablakaiból plédeket dobáltak ki, hogy a tűz miatt a szabadba kihozott betegeket megvédjék a hidegtől. A betegekért az oltás és a mentés ideje alatt folyamatosan érkeztek a mentőautók. Voltak, akiket más kórházba kellett szállítani.

Három embert szállítottunk enyhébb füstmérgezés miatt toxikológiai osztályra, két férfit és egy nőt. Az 56 áthelyezett beteg közül négyet más intézménybe kellett átszállítani, ebben is az Országos Mentőszolgálat egységei vettek részt” – fejtette ki Győrfi Pál.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményben tudatta: Kásler Miklós miniszter a helyszínen tájékozódott arról, hogy a betegek, az őket gyógyító és ápoló orvosok, ápolók, valamint a teljes személyzet biztonságban van, és a főigazgatót minden segítségéről biztosította.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még