logo

Műsorújság

Rendkívüli

Bombafenyegetés miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Átmenetileg nem fogad betegeket a Szent Imre kórház sürgősségi osztálya

A vasárnap reggeli tűzeset után átmenetileg nem fogad betegeket a Szent Imre kórház sürgősségi osztálya – közölte az intézmény este a Facebook-oldalán.

Azt írták: az előzetes vizsgálatok szerint a sürgősségi osztály detoxikáló helyiségében dohányzó beteg okozhatta a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban történt tüzet, amelyben a beteg életét vesztette.

A tüzet sikerült eloltani, azonban a helyiség kiégett és a keletkezett füst miatt az egész épületet át kellett szellőztetni. Erre az időre az érintett épületben ápolt fekvőbetegeket a kórház másik szárnyában helyezték el, a sürgősségi osztályon lévő négy beteget más egészségügyi intézményekbe vitték át a mentők.

Kapcsolódó tartalom

A legtöbb beteget még délelőtt visszaköltöztették az eredeti kórtermükbe. A keletkezett károk, például a falakat borító korom miatt a sürgősségi osztály átmenetileg nem fogad pácienseket. Az intézmény más osztályai nem érintettek – ismertették.

A szolgálatban lévő munkatársak, valamint a kórház helyszínre érkező vezetése részt vett a betegek gyors és biztonságos elhelyezésében, így a betegek közvetlen veszélyben nem voltak

– emelték ki.

A károk felmérése folyik, az érintett terület helyreállítását a lehető leghamarabb megkezdi a kórház – tudatta az intézmény.

A XI. kerületi Tétényi úton lévő Szent Imre kórházban vasárnap reggel ütött ki tűz.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel azt közölte: a tűz mintegy 50 négyzetméteren égett egy földszinti helyiségben. A lángok és a hőterhelés azonban mintegy 100 négyzetméteren rongálta meg az épületet.

A tűzeset keletkezésének körülményeit a katasztrófavédelem hatósági eljárás keretében vizsgálja. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője korábban az MTI-vel azt közölte: egy fiatal nő súlyos égési sérülések miatt vesztette életét. Hozzátette:

a helyszínre hét mentőegység érkezett, két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával más kórház toxikológiai osztályára vittek.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a helyszínen tájékozódott arról, hogy a betegek, az őket gyógyító és ápoló orvosok, ápolók, valamint a teljes személyzet biztonságban van, és Bedros J. Róbertet, a kórház főigazgatóját minden segítségéről biztosította.

A miniszter a Facebook-oldalán közzétett videójában azt mondta: a legfontosabb feladat a betegek biztonságba helyezése után a budapesti sürgősségi ellátás újraszervezése és a rekonstrukció azonnali elindítása. „Ami rajtunk múlik, azt megtesszük” – fogalmazott Kásler Miklós.

Ajánljuk még