logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Közel négyszáz illegális migránst tartóztattak fel a magyar hatóságok

| Szerző: hirado.hu
A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. január 21-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 184 határsértőt tartóztattak fel és 191 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – közölte a police.hu.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 9 esetben összesen 49 határsértőt tartóztattak fel Tompa, Kiskunhalas, Mélykút, Hercegszántó, Homorúd, Katymár, Vaskút és Csikéria közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 17 esetben, összesen 91 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Röszke, Szatymaz, Ruzsa és Ásotthalom közigazgatási területén.

Kapcsolódó tartalom

Budapesten 3 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök. Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Sopronkövesd területén 20 határsértőt tartóztattak fel. Pest megyében Örkénynél 13 határsértőt tartóztattak fel. Vas megyében a rendőrök Körmend területén összesen 8 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, marokkói, tunéziai, indiai, palesztin, pakisztáni, egyiptomi, török és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 5 esetben Bács-Kiskun, és 5 esetben, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 191 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 2 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még