logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A jelek szerint nincs közgazdász diplomája az MSZP-s Bangónénak

| Szerző: hirado.hu
Az MSZP-s képviselő egy BGF-es közgazdász végzettséget szerepeltet a parlamenti önéletrajzában, de az egyetem szerint nincs erre vonatkozó adat az archívumukban.

A Mandiner közérdekű adatigényléssel fordult az intézmény jogutódjához, ahonnan azt a választ kapták: semmilyen adat nem található a tanulmányi archívumban arról, hogy Bangóné bármikor, bármennyi ideig a hallgatójuk lett volna.

A portál arról is ír, hogy az Országgyűlés Hivatala nem ellenőrzi a politikusok által leadott önéletrajzokat, azok tartalmáért kizárólag a képviselők felelnek.

A lap megkereste a szocialista politikust is az ügyben, ő azonban csütörtök óta nem válaszolt arra a kérdésre, hogy valójában szerzett-e diplomát a BGF-en?

Bangóné 2014 óta tagja a parlamentnek, első alkalommal a Hajdú-Bihar megyei 5. számú – Hajdúszoboszló központú – országgyűlési egyéni választókerületben indult, ahol azonban csak harmadik helyen végzett, ismét a fideszes és jobbikos jelöltek mögött. Ám az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP-lista 20. helyéről sikerült mandátumot szereznie. 2018-ban az MSZP-Párbeszéd csepeli jelöltje volt, de a választás előtt visszalépett Szabó Szabolcs (Együtt) javára, aki így nyert is, így Bangóné megint lista 14. helyéről jutott az Országgyűlésbe.

Egy emlékezetes botrány is kapcsolódik a személyéhez, a szocialista képviselő ugyanis 2019-ben tavaszán lepatkányozta a Fidesz szavazóit.

„Ha már szókimondó vagyok: sok a patkány Magyarországon, ha már a patkánytéma felhozódott Budapesten”

– mondta az ATV-műsorában Bangóné, miután arról kérdezték a 2019-es európai parlamenti választások kampányában, mégis miért ilyen nagy a Fidesz támogatottsága.

Idén szintén az ellenzék közös országos listáján szeretne befutó helyre kerülni, mert nem indulhat egyéniben.

Ajánljuk még